Η ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ οδήγησε τον Δούκα στη Γ’ εθνική και πλέον άπαντες στον σύλλογο ετοιμάζουν την επόμενη μέρα. Οι ιθύνοντες τον τμήμα μπάσκετ του συλλόγου ξεκίνησαν τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, βάσει του οποίου ο Κώστας Σορώτος δεν θα είναι στο τιμόνι της ομάδας. Η συνεργασία των δύο πλευρών έλαβε “τίτλους τέλους”, με τον Έλληνα προπονητή να ευχαριστεί διοίκηση, παίκτες και συνεργάτες γι’ αυτή την διετή παρουσία του στο σωματείο.

“Μετά τη συνάντηση που είχα με τους ανθρώπους του Δούκα αποφασίστηκε να μην συνεχίσουμε μαζί του χρόνου. Περάσαμε μαζί 2 χρόνια έντονα, 2 χρόνια που είχαν την χαρά της περσινής ονειρικής χρονιάς και τη στεναχώρια της φετινής , με τον υποβιβασμό της ομάδας. Και οι 2 χρονιές όμως έκρυβαν πολλή προσπάθεια, συναισθήματα και αγάπη. Έδωσα και πήρα αγάπη και γεμάτος από αυτή αποχωρώ. Ευχαριστώ τους πάντες , τη διοίκηση, τους συνεργάτες μου μα πάνω από όλα τα παιδιά που δουλέψαμε μαζί. Να ξέρετε ότι σας αγάπησα όλους, θα σας θυμάμαι πάντα και ζητάω συγγνώμη από όσους στενοχώρησα, δεν είχα τέτοια πρόθεση αλλά ο προπονητής είναι αναπόφευκτο καμιά φορά να στενοχωρεί και να πικραίνει.
Ο κύκλος αυτός έκλεισε με αξιοπρέπεια και αλληλοεκτίμηση και όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Γιάννης ο Σπανός στο Φάληρο ” σημασία δεν έχει πως μπαίνει κάποιος κάπου, σημασία έχει πως βγαίνει” και εγώ βγαίνω έτσι όπως πρέπει. Καλή συνέχεια θα σας έχω πάντα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ όλους. Πάμε παρακάτω…”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κώστα Σορώτου, με την οποία γνωστοποίησε και το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα.