Τακιανός: «Να είναι και του χρόνου ο ΟΦΗ παρών στην Α2»

takianosΟ ΟΦΗ ξεκίνησε τη σεζόν με εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή στο  πλαίσιο της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας και ο Φώτης Τακιανός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το νικηφόρο ξεκίνημα στη σεζόν και την πολύ πιο απαιτητική συνέχεια, καθώς και για τους στόχους που έχουν τεθεί στην κρητική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή στο Κύπελλο:

«Από πριν γνωρίζαμε ότι θα γίνει ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ανέτοιμων ομάδων, καθώς ο Ηρακλής έκλεισε αργά το ρόστερ του, ενώ κι εμείς ολοκληρώσαμε πρόσφατα το δικό μας με την προσθήκη του Βαγενά, ο οποίος δεν ήταν στην σύνθεση μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε κάποιες παραπάνω δυσκολίες όπως είναι το ταξίδι αλλά και ο κόσμος που δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Και οι δύο ομάδες δεν είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τον αντίπαλο και να έχουμε σκάουτινγκ κάτι που είναι σημαντικός παράγοντας. Εμείς είπαμε ότι πάμε να παίξουμε όντας 40 λεπτά αγωνιστικοί και ανταγωνιστικοί. Ο αγώνας είχε την ιδιαιτερότητα ότι και οι δύο ήμασταν ανέτοιμες, όμως εμείς παρουσιαστήκαμε στην αρχή πιο μουδιασμένοι. Για τις συνθήκες που προανέφερα είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση των παιδιών ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Αγωνιστικά προσπαθήσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας μέσα από την άμυνα. Η άμυνα ήταν ένας τομέας που είμαι ευχαριστημένος. Στο 2ο δεκάλεπτο μας στοίχισαν περισσότερο τα αβίαστα λάθη που έγιναν και το επισημάναμε αυτό στο ημίχρονο διορθώνοντας το στο δεύτερο μισό του αγώνα. Στην πορεία προστέθηκε ακόμα ένα πρόβλημα καθώς σημαντικοί παίκτες φορτώθηκαν με φάουλ, όμως αντιδράσαμε ομαδικά και το καλύψαμε.

Στο 4ο δεκάλεπτο ήμασταν κοντά στο σκορ και φαινόταν ότι ο νικητής θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Μας βοήθησε πολύ η άμυνα ζώνης που χρησιμοποιήσαμε γιατί αναγκάσαμε τον αντίπαλο να αλλάξει ρυθμό, ενώ παράλληλα προστατεύσαμε τους παίκτες μας από τα φάουλ. Η πιο κρίσιμη φάση κατά την άποψη μου είναι όταν 5,6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και όντας 2 πόντους πίσω μέσα από ομαδική δουλειά βγάλαμε τρίποντο υπό καλές προϋποθέσεις και ευστοχήσαμε. Στη συνέχεια η ομάδα κλήθηκε να παίξει μέσα σε μία δύσκολη έδρα καλή άμυνα και τα κατάφερε κάτι που για εμένα είναι σημαντικό».

Για τους στόχους που υπάρχουν:

«Μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι που θα βοηθήσει την ομάδα να είναι όπως όπως πρέπει τα επόμενα χρόνια. Η δημιουργία ενός βασικού κορμού με παρουσία ντόπιων αθλητών θα βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί μία υγιής βάση στον αγωνιστικό και οικονομικό τομέα.

Άμεσος στόχος για τη σεζόν που έρχεται είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να μαζέψουμε τις νίκες που θα μας εξασφαλίσουν ότι ο ΟΦΗ θα είναι παρών και του χρόνου στην κατηγορία. Όσο πιο νωρίς γίνει αυτό τόσο πιο νωρίς θα μπορέσουμε απαλλαγμένοι από το άγχος να κοιτάξουμε την επόμενη σεζόν».