Σαν φοίνικας μέσα από της στάχτες του θέλει να αναγεννάται ο ιστορικός σύλλογος της ΑΓΕΧ το τελευταίο διάστημα. Μετά από μια περίοδο μερικής αδράνειας λόγω διαφόρων δυσκολιών,  οι άνθρωποι του συλλόγου αποφάσισαν να στήσουν σχεδόν από την αρχή μια ομάδα που για πάνω από 20 χρόνια έλαμπε σε Α2 αλλά και άλλες  εθνικές κατηγορίες.  Η λύση βρέθηκε στα τμήματα που ποτέ δεν έπαψαν να γεμίζουν περηφάνια τους χαλκιδέους μιας και με συνεχείς συμμετοχές σε τελικές φάσεις (final six),  οι έφηβοι, οι νεανίδες , οι παίδες  και οι κορασίδες κράτησαν ζωντανούς βλαστούς ζωής. Ετσι με την καθοδήγηση των ιθυνόντων που έχουν χαράξει την πορεία  τους στο νησί και όχι μόνο, όπως ο Ομοσπονδιακός  προπονητής  Γιώργος  Βελισσαράκος μαζί με τους συνεργάτες του Αντώνη Γκλιάτη και Παναγιώτη Μιχαήλ αλλά και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Γιώργο Μπρούζο αλλα και τις προπονήτριες Κωνσταντίνανα Κοροβέση και Μαρία Σπυροπούλου ήδη βλέπουν αποτελέσματα, μιας και  στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ όπου αγωνίζεται το ανδρικό τμήμα προχωρούν αήττητοι έπειτα από 5 αγώνες μέχρι στιγμής.

Εκτός από την ομαδική επιτυχία οι «μπλε» αισθάνονται υπερήφανοι και για τα δυο διαμάντια του συνόλου της, Βλάχος Χριστόφορος (1996) και Ντουζίδης Θανάσης (1997), οι οποίοι κλίθηκαν στην εθνική παίδων και όπως μας είπαν θα προσπαθήσουν σκληρά να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνετε.

Για την ΑΓΕΧ και κατά πόσο τους αγχώνει το γεγονός που φοράνε τη φανέλα ενός  ιστορικού συλλόγου:

Χριστόφορος Βλάχος: «Είναι μεγάλη τιμή που μου δίνεται αυτή  ευκαιρία . Μπορεί τώρα να μην βρίσκετε στο ίδιο επίπεδο με τότε που έχαιρε τις μεγάλες δόξες της, όμως η ιστορία δεν ξεγράφεται».

Θανάσης Ντουζίδης : «Όχι δεν με αγχώνει αυτό, πιστεύω πως με επίμονη και υπομονή μπορώ να φανώ αντάξιος και να προσφέρω ότι μπορώ σε  ένα μεγάλο σωματείο».

Για τις προσπάθειες της ομάδας σου να στηρίξει το νέο αίμα του ελληνικού μπάσκετ:

Χριστόφορος Βλάχος: «Αυτό είναι το πιο  θετικό στοιχείο και εύχομαι όλες οι ομάδες να είχαν την ευκαιρία να το κάνουν, γιατί έτσι  δίνονται μεγάλες ευκαιρίες  στα νέα παιδιά τα οποία  μπορούν μάλιστα να δουν το πώς είναι το μπάσκετ ένα βήμα παραπάνω».

Για τη αήττητη πορεία τους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα: «Ως ένα βαθμό ναι γιατί πολύ εύκολα μπορεί η ομάδα να καβαλήσει το καλάμι και να υποτιμήσει κάποιους αντίπαλους. Αν μάλιστα έρθει μια ήττα στο τελικό στάδιο όπως έγινε  και πέρυσι η όλη προσπάθεια θα εκμηδενιστεί. Όμως όπως και  πέρσι έτσι και τώρα υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα για κάποιο καλό αποτέλεσμα», είπε ο Χριστόφορος Βλάχος, ενώ ο Θανάσης Ντουζίδης τόνισε από πλευράς του:
«Όντως φέτος η αντρική μας ομάδα απαρτίζετε από 6 παίδες και εφήβους και 6 άνδρες, που δουλεύουμε σκληρά υπό τις οδηγίες ενός καταπληκτικού προπονητή. μέχρι τώρα όντως έχουμε μόνο νίκες και αν συνεχίσουμε έτσι η εικόνα δεν θα αλλάξει. Οι πιο έμπειροι αθλητές που βρίσκονται στην ομάδα μας βοηθάνε και εκείνοι με τη σειρά τους, παίζοντας μας στα ίσια,  ώστε να γίνουμε καλύτεροι» .

Για την εθνική παίδων:

Χριστόφορος Βλάχος: «Η εθνική αποτελεί όνειρο κάθε αθλητή και τώρα σε έμενα γίνεται πραγματικότητα».

Θανάσης Ντουζίδης: «Αυτό ήταν ένα όνειρο που τελικά έφτασε στο σημείο να γίνει πραγματικότητα, φυσικά μέσα από σκληρή δουλειά. Είναι μεγάλο πράγμα να φοράς τη φανέλα της εθνικής και ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία, όχι αγορασμένη από κάποιο αθλητικό μαγαζί, αλλά από το χέρι του προπονητή σου. Έχει άλλη αίσθηση!!!  Νομίζω ότι αυτό είναι το όνειρο κάθε αθλητή και για εμάς που είμαστε από επαρχία είναι ακόμα πιο δύσκολο να το πετύχουμε. Πρέπει να το αξίζει πολύ κάποιος για να τον προσέξουν και πιστεύω ότι και εγώ και ο Χριστόφορος χρειαζόμασταν αυτή την ευκαιρία».

Για τα όνειρα τους στο χώρο του αθλητισμού:

Χριστόφορος Βλάχος: «Να μου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ σε μια μεγάλη κατηγορία».

Θανάσης Ντουζίδης: « Το μεγάλο μου όνειρο είναι να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδος, είμαι Έλληνας και αυτή θα ήταν η μεγάλη καταξίωση για εμένα. Αυτό εφόσον έχω την υγεία μου, την όρεξη που έχω τώρα. Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω έξω τη στήριξη από πλευράς των γωνιών μου που ήδη έχουν προσπαθήσει αρκετά ώστε εγώ να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ».