Τα πρόσωπα του Mundobasket (video)

Η Λιθουανία ξεκίνησε με ήττα από την Κροατία, από εκεί και πέρα όμως έχει κλέψει την παράσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων της Λετονίας. Οχι μόνο με τα αγωνιστικά της κατορθώματα, αλλά και με την ενίσχυση των φιλάθλων της, οι οποίοι έχουν βάψει στα πράσινα τις κερκίδες του Λιεπάγια.

Τι άλλο αξίζει να κρατήσουμε από τον πρώτο γύρο του Μουντομπάσκετ; Τις πολλές εκπλήξεις (οι Αμερικανοί είναι η μοναδική αήττητη ομάδα), τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Αυστραλού Αντονι Ντρμιτς (1ος σκόρερ του τουρνουά με 23,7 πόντους μ.ό. και 75% εντός πεδιάς), τον Γιόνας Βαλαντσιούνας (έχει 19,6 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3,6 τάπες μ.ό., σουτάροντας με 67,6% εντός πεδιάς) και την… ξεχωριστή παρουσία του Καναδού σέντερ (ύψους 2,23 και βάρους 150 κιλών παρακαλώ!!!) Σιμ Μπάλαρ.

Καλές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα του Καναδά κάνει και ο ελληνικής καταγωγής Κέβιν Πάνγκος, που θεωρείται ο διάδοχος του Στιβ Νας! Ο Πάνγκος είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ των Καναδών και έχει μέχρι στιγμής 11,7 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ μ.ό.