Τα σενάρια ανόδου και σωτηρίας σε Νότο και Βορρά

BasketBall___PuzzleΔεν συμβαίνει συχνά να καταφτάνει η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και να είναι ακόμα ανοιχτές οι πρώτες δύο θέσεις (η μία της ανόδου και η άλλη του μπαράζ) και η τελευταία που οδηγεί στη Γ’ Εθνική.

Κάπως έτσι όμως έχει η κατάσταση στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής, το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Αντιθέτως, πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο βόρειο όμιλο, όπου το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από την τελευταία θέση προς τη Γ’ Εθνική. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θέλει η κάθε ομάδα την ερχόμενη αγωνιστική…

Υπόθεση “άνοδος” – Νότιος όμιλος

Διεκδικητές: Αετός, Εθνικός, Ιωνικός Νίκαιας
Η βαθμολογία: Αετός 46β., Εθνικός 46β., Ιωνικός Νίκαιας 45β.
Οι αγώνες: Περιστέρι-Εθνικός, Αετός-Ενωση Ιλίου, Νήαρ Ηστ-Ιωνικός Νίκαιας (κ.θ.)
Τι θέλουν:

* Ο Αετός χρειάζεται νίκη επί της Ενωσης Ιλίου για να ανέβει αυτομάτως στην Α2, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα. Σε περίπτωση ήττας, πάντως, θα χρειαστεί επίσης να χάσουν τόσο ο Εθνικός, όσο και ο Ιωνικός Νίκαιας. Το ευχάριστο για τον Αετό είναι ότι έχει ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ μία θέση στην πρώτη δυάδα.

* Ο Εθνικός με νίκη στο Περιστέρι ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ τη 2η θέση και αυτό είναι το πρώτο που τον ενδιαφέρει, ώστε να παίξει τουλάχιστον μπαράζ ανόδου. Από εκεί και πέρα, μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση ΜΟΝΟ εάν νικήσει στο Περιστέρι και ηττηθεί παράλληλα ο Αετός από την Ενωση Ιλίου. Σε περίπτωση ήττας του στο Περιστέρι, θα χρειαστεί και ήττα του Ιωνικού Νίκαιας για να παραμείνει στη 2η θέση και να παίξει μπαράζ ανόδου. Οποιοσδήποτε συνδυαμός ήττας (δικής του) και νίκης του Ιωνικού Νίκαιας (ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Αετός δηλαδή) θα τον στείλει στην 3η θέση.

* Ο Ιωνικός Νίκαιας μπορεί ακόμα να κατακτήσει την πρώτη θέση, αυτό όμως θα συμβεί σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ σενάριο: αυτό της τριπλής ισοβαθμίας, δηλαδή σε περίπτωση νίκης δικής του στην Καισαριανή και ήττες του Αετού και του Εθνικού. Δεύτερος θα τερματίσει στο σενάριο που νικήσει τη Νήαρ Ηστ, ηττηθεί ο Εθνικός στο Περιστέρι, αλλά νικήσει και ο Αετός το Ιλιον. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο τερματίζει τρίτος.

Υπόθεση “σωτηρία” – Νότιος όμιλος

Διεκδικητές: Περιστέρι, Δούκας, Χολαργός, Ενωση Ιλίου
Η βαθμολογία: Περιστέρι 37β., Δούκας 36β., Χολαργός 36β., Ενωση Ιλίου 36β.
Οι αγώνες: Περιστέρι-Εθνικός, Αετός-Ενωση Ιλίου, Ηράκλειο-Δούκας, Χολαργός-Πόλις Καλλιθέας
Τι θέλουν:

* Το Περιστέρι με νίκη επί του Εθνικού θα παραμείνει στην κατηγορία, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ακόμα και σε περίπτωση ήττας, πάντως, το Περιστέρι υποβιβάζεται σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ σενάριο, αυτό της τετραπλής ισοβαθμίας. Αυτή θα προκύψει μόνο εάν νικήσουν ταυτόχρονα ο Δούκας, ο Χολαργός και το Ιλιον.

* Ο Δούκας έχει υπέρ του όλες τις ισοβαθμίες, κάτι που σημαίνει ότι με νίκη στο Ηράκλειο παραμένει αυτομάτως και στη Β’ Εθνική. Σε περίπτωση ήττας, πάντως, θα πρέπει να ηττηθεί ένας εκ των Χολαργού ή Ιλίου για να σωθεί. Εάν χάσει στο Ηράκλειο και νικήσουν τόσο το Ιλιον, όσο και ο Χολαργός, ο Δούκας θα υποβιβαστεί.

* Ο Χολαργός σώζεται με νίκη επί του Πόλις, ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Στο ακραίο σενάριο της εντός έδρας ήττας απο τον Πόλις, θα χρειαστεί ήττα της Ενωσης Ιλίου για να σωθεί. Σε οποιοδήποτε σενάριο ήττας δικής του και νίκης της Ενωσης Ιλίου (άσχετα δηλαδή από τι θα κάνουν ο Δούκας και το Περιστέρι), υποβιβάζεται.

* Η Ενωση Ιλίου είναι στην πιο δύσκολη θέση απ’ όλους, αφού είναι η μόνη ομάδα που ακόμα και εάν νικήσει στο κλειστό του Στρέφη, θα χρειαστεί και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να σωθεί. Για την ακρίβεια, θα σωθεί σε δύο σενάρια: 1) εάν ηττηθεί ένας εκ των Χολαργού ή Δούκα και 2) σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας, δηλαδή εάν ηττηθεί το Περιστέρι και νικήσουν παράλληλα ο Δούκας και ο Χολαργός.

Υπόθεση “σωτηρία” – Βόρειος όμιλος

Διεκδικητές: Αργος Ορεστικό, Αιγάλεω
Η βαθμολογία: Αργος Ορεστικό 37β., Αιγάλεω 36β.
Οι αγώνες: Αργος Ορεστικό-Αίας Ευόσμου, Αιγάλεω-Πιερικός Αρχέλαος
Τι θέλουν:

Τα πράγματα είναι απλά: Υπάρχουν 8 συνδυασμοί αποτελεσμάτων και μόνο σε ΈΝΑΝ εξ αυτών μπορεί να αλλάξει κάτι και να σωθεί το Αιγάλεω, ρίχνοντας ταυτόχρονα το Αργος Ορεστικό. Ποιος είναι αυτός; Να νικήσει το Αιγάλεω τον Πιερικό Αρχέλαο, να ηττηθεί το Αργος Ορεστικό από τον Αίαντα Ευόσμου και να νικήσει παράλληλα ο Αργοναύτης τη Δόξα Λευκάδας, προκειμένου να αποτραπεί η τριπλή ισοβαθμία. Στην τριπλή ισοβαθμία Αργοναύτη, Αργους, Αιγάλεω, η αθηναϊκή ομάδα υποβιβάζεται.