Η Ελλάδα δεν κρατάει την πρόκριση στα χέρια της, ανεξάρτητα από το αν θα νικήσει την Ουκρανία. Το… τρελό όμως είναι ότι μπορεί να προκριθεί ακόμα κι αν χάσει από την Ουκρανία. Αναλυτικά, όλα τα σενάρια στον πολύπλοκο 5ο όμιλο μπορείτε να τα δείτε παρακάτω…

Η Εθνική περνάει στα 4 από τα 7 πιθανά σενάρια: 1) να νικήσει την Ουκρανία και η Γερμανία την Τουρκία, 2) Να νικήσει την Ουκρανία και να νικήσει η Τουρκία τη Γερμανία με 1-11 πόντους διαφορά, 3) Να νικήσει την Ουκρανία και να νικήσει η Τουρκία τη Γερμανία με 24 ή περισσότερους πόντους διαφορά, 4) Να χάσει από την Ουκρανία με 1-8 πόντους και να νικήσει η Γερμανία την Τουρκία.

Η Γερμανία θα μείνει εκτός συνέχειας μόνο σε περίπτωση ήττας από την Τουρκία με 24+ πόντους διαφορά και νίκης της Ελλάδας επί της Ουκρανίας. Και να θέλει, πάντως, να επιλέξει αντίπαλο, δεν θα μπορεί, αφού η 1η θέση στον άλλον όμιλο θα κριθεί αργά το βράδυ (Γαλλία-Ρωσία παίζουν στις 21:45).

Η Τουρκία χρειάζεται νίκη επί της Γερμανίας και ήττα της Ελλάδας για να προκριθεί. Μπορεί όμως να περάσει ακόμα κι να νικήσει η Ελλάδα, αρκεί να νικήσει με περισσότερους από 12 πόντους διαφορά.

Η Ουκρανία μπορεί να περάσει μόνο σε ένα σενάριο: Να νικήσει η Γερμανία την Τουρκία και να νικήσει αυτή την Ελλάδα με 9 ή περισσότερους πόντους διαφορά.

Αναλυτικά τα σενάρια

Αποτελέσματα Προκρίνονται
Νίκες Γερμανίας, Ελλάδας 3. Γερμανία, 4. ΕΛΛΑΔΑ
Νίκες Γερμανίας, Ουκρανίας (με 1-8 πόντους) 3. Γερμανία, 4. ΕΛΛΑΔΑ
Νίκες Γερμανίας, Ουκρανίας (με 9+ πόντους) 3. Γερμανία, 4. Ουκρανία
Νίκες Τουρκίας, Ουκρανίας 3. Τουρκία, 4. Γερμανία
Νίκες Τουρκίας (με 1-11 πόντους), Ελλάδας 3. Γερμανία, 4. ΕΛΛΑΔΑ
Νίκες Τουρκίας (με 12-23 πόντους), Ελλάδας 3.-4. Γερμανία, 3-4. Τουρκία
Νίκες Τουρκίας (με 24+ πόντους), Ελλάδας 3. Τουρκία, 4. ΕΛΛΑΔΑ