Τζίμης: «Τόλμησα να ρωτήσω τι γίνεται με τα χρήματά μου»

Την αποχώρηση του από τον Εθνικό γνωστοποίησε με προσωπική του δήλωση, ο Βασίλης Τζίμης,προσθέτοντας μάλιστα νέες σ καταγγελίες  κατά της διοίκησης των πειραιωτών. 

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί φίλοι του Εθνικού,
Σας ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα μπάσκετ του Εθνικού κατόπιν μεθοδευμένης απόφασης των κύριων Μακρινού-Μανδραγού. Ως αφορμή πήραν το γεγονός ότι τόλμησα να ρωτήσω τον κύριο Μακρινό (στα εύκολα πρόεδρος-διοίκηση στα σκούρα ένας απλός οπαδός) τι γίνεται με τα χρήματα που είχε δεσμευτεί να μου δώσει.
“Ο Τζίμης είναι εκτός ομάδας εφόσον προτιμάει τα χρήματα. Δεν τον θέλω. Φεύγει τώρα και στις 11 Μαΐου θα τον πληρώσω.Δεν σε ήθελα από την αρχή γιατί είχα τις πληροφορίες μου για το τι άνθρωπος είσαι”.Αυτή ήταν η αιτιολόγηση για την αποπομπή μου από τον κύριο Μακρινό μπροστά στον άλαλο κύριο Μανδραγό,που βεβαίως δεν άρθρωσε λέξη.

Σας ερωτώ λοιπόν κύριε Μακρινέ:
1)Τι έλεγαν οι πληροφορίες σας όταν έβγαλα δελτίο την Τετάρτη 19-9-18,που με παρακαλούσατε στα τηλέφωνα,για να πάμε να παίξουμε στη Βέροια 5 παίκτες ένας εκ των οποίων ο προπονητής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί η ομάδα;
2)Τι έλεγαν οι πληροφορίες σας όταν συμφωνήσαμε δια λόγου(ο πατέρας μου ισχυρίζεται ότι στον Πειραιά ο λόγος του άντρα είναι συμβόλαιο) για ένα ποσό στο 1/6 της πρότασης που είχα από άλλη ομάδα εκείνη την εποχή;
3) Ήμουν κωλόπαιδο ή βλάκας όταν εμπιστεύτηκα το πλάνο σας;Το πλάνο που έλεγε:”Θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα και θα κάνουμε την προσπάθεια για την σωτηρία και αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε αναδείξει 5-6 παιδιά τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη χρονιά που με κάποιες προσθήκες θα έχουμε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε”
4)Ήμουν κωλόπαιδο όταν πλήρωσα 950€ για φυσικοθεραπείες από την τσέπη μου για να επιστρέψω το γρηγορότερο δυνατό στην ομάδα, αφού ο γιατρός που μου προτείνατε κατ’ ουσιαν δεν μου έκλεινε ραντεβού;όταν έβαζα την ομάδα πάνω από την προσωπική μου υγεία και έπαιζα με ένα πόδι ήμουν κακός;
5)Ήμουν κωλόπαιδο όταν οι μοναδικές απουσίες από την προπόνηση όλη τη χρονιά αφορούσαν μέρες που είχα εξεταστική στο πανεπιστήμιο;(όχι περισσότερες από 5-6 συνολικά)
6)Ήταν ευθύνη και παλινωδία δική μου όταν από ένα ρόστερ 18-20 παιδιών αρχίσατε το γαϊτανάκι του φύγε εσύ-έλα εσύ-ξαναφύγε-ξαναέλα;

Αναλάβατε ένα έργο δύσκολο.Για να πετύχετε έπρεπε να έχετε όραμα και πλάνο.Το ένα ήταν μαύρο,το άλλο αόρατο.
Διώξατε τον κοουτς Παλαιοχωρίτη γιατί δεν ήταν διατεθειμένος να καταπατήσει τις αρχές του και να γλείψει εκεί που έφτυνε. Αλήθεια γιατί δεν ξαναγύρισε όταν το ανακοινώσατε; Τι εννοούσε όταν κάθε φορά που μας έβλεπε, αφού είχε φύγει, μας έλεγε:”Υπομονή”;

Το μοναδικό και απόλυτο σχέδιο για την ομάδα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να βασίζεται στο τετράπτυχο: 
α)ομάδα=οικογένεια 
β)αγάπη 
γ)σκληρή δουλειά-προπόνηση 
δ)αγωνιστικό πλάνο
Αντ’ αυτού είχαμε συνεχώς τσακωμούς- ίντριγκες- δολοπλοκίες.Σε αυτό το σημείο θέλω να πω μερικά πράγματα για τον πρώην οικογενειακό μου φίλο κόουτς Μανδραγό. Με κατηγορήσατε κύριε Μανδραγός ότι μιλούσα δεξιά και αριστερά για την προπόνηση.Δεν το έκανα ποτέ.Θα πω όμως μερικά λόγια σήμερα.Το αν είσαι καλός προπονητής δεν με αφορά.Αφορά αυτούς που σε προσλαμβάνουν και το έργο που έχεις επιδείξει στις ομάδες που δούλεψες.Θα μιλήσω μόνο για τη δουλειά στον Εθνικό.Αντί να λιώνουμε στην προπόνηση και στην τακτική εδώ και δύο μήνες ασχολείσαι με το παραμπάσκετ.Το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης το διέθετες για να μας βρίζεις,να μας απειλείς και να μας μιλάς για την μαγκιά και τον ανδρισμό σου. Ευκαιρία ήταν και για σένα,όχι μόνο για εμάς. Προφανώς δεν ήσουν έτοιμος για το ταξίδι ,ούτε πρόθυμος για το όνειρο. Είχες μάλλον άλλα κατά νου. Επιλογή σου ήταν να ψάχνεις διαρκώς τρόπους, μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή,να με διώξεις από την ομάδα (κι όχι μόνο εμένα), προκειμένου να υλοποιήσεις τον στόχο που σου είχαν διατάξει ανεμπόδιστα. Επιλογή σου ήταν να χορεύεις στους ρυθμούς που σου υπαγόρευε ο κάθε χρηματοδότης. Χαλάσαμε μια φιλία αλλά δεν πειράζει. Φανέρωσες τις κρυφές αρετές σου: εγωισμός- ιδιοτέλεια- αχαριστία- δουλικότητα. Ως άνθρωπος με απογοήτευσες. Άνθρωπος χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς που δεν δίστασες να πετάξεις στα σκουπίδια τον ιδρώτα,την αγωνία,την προσπάθεια που έκανα από την αρχή της χρονιάς. Όμως η ζωή είναι δίκαιη και να είσαι σίγουρος ότι θα σου το ανταποδώσει. Δεν είναι μακριά η στιγμή που θα κοιταχτείς στον καθρέφτη και θα ντρέπεσαι,που θα κοιτάς στα μάτια τους κοινούς γνωστούς μας και θα νιώθεις την αποδοκιμασία στο βλέμμα τους.
Αξιότιμοι φίλοι του Εθνικού,
•Δεν είναι ντροπή να πει κάποιος “δεν μπορώ ας έρθει κάποιος άλλος”. Ντροπή στη ζωή είναι η κωλοτούμπα.
•Καλο – άριστο το χρήμα καλύτερη όμως η ηθική,η τιμιότητα,η ευσυνειδησία!
•Τελος θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη και για τη στιγμή που φεύγω,γιατί δεν έχω μάθει να εγκαταλείπω ειδικά στα δύσκολα. Συγγνώμη που δεν έδωσα περισσότερα γιατί αξίζετε τα πάντα.
•Κάντε υπομονή μετά τη νύχτα πάντα ξημερώνει!
Ένα ξεχωριστό αντίο στον μοναδικό κύριο Γιάννη Μαντζουράνη,τον Άρη,τον Αντώνη,τον Αυγουστή,τον Κίμωνα,τον Γκρέγκορι και κυρίως τους συμπαίκτες μου τους δυνατούς που υπομένουν και περιμένουν.

Ένας από εσάς,
ΕΘΝΙΚΑΡΑΑΑΑ
Βασίλης Τζίμης

Υ.Γ. Κύριε Μακρινέ στις 11-5-2019 περιμένω να εκπληρώσετε την υπόσχεση- δήλωση που κάνατε παρουσία των συμπαικτών μου».