Την άνοδο στην Α1 θέλει ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο με το Δούκα!

Κίνηση… ματ για τα δεδομένα της Α2 κατηγορίας έκανε ο Δούκας, με την απόκτηση του Ισπανού Γκιγιέρμο Ρούμπιο! Η προσθήκη του Ισπανού power forward δίνει πολύτιμη εμπειρία στο σύλλογο, που πλέον ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο και σίγουρα ανεβάζει τον πήχη. Ο 34χρονος Ισπανός παίκτης, με εμπειρία ακόμη και από Euroleague (2009-2011 με τη Μάλαγα) μάλιστα δεν κρύβει και τον στόχο του. “Να προσπαθήσουμε να φέρουμε την ομάδα στην Α1”, όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι “… δεν είχε σημασία αν έχω παίξει στην ισπανική λίγκα, την VTB League ή στην Α2. Το μπάσκετ παίζεται παντού με τον ίδιο τρόπο”.

Guillermo_Rubio_ase doukasΗ ανακοίνωση του συλλόγου

“Ο Α.Σ.Ε. Δούκα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Guillermo Rubio. Ο Ισπανός power forward, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και αναμφίβολα η παρουσία του θα αποτελέσει… κόσμημα για τα γήπεδα της Α2 και τιμή για την ομάδας μας.

Το Who is who

Γεννημένος στη Βαρκελώνη στις 14/10/1982 και με ύψος 2.03μ., ο Guillermo (Guille) Rubio έχει πίσω του μια μεγάλη καριέρα 15 ετών στο ισπανικό πρωτάθλημα (ACB). “Αναθρεμμένος” μπασκετικά στην Μανρέσα, πέρασε εν συνεχεία από τις Ουνικάχα Μάλαγα, Καχασόλ, Λαγκούν Άρο Εστουντιάντες και Βαγιαδολίδ. Με την Μάλαγα πήρε μέρος στην Euroleague της περιόδου 2009-10 και 2010-11, ενώ υπήρξε διεθνής με όλες τις “μικρές” Εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Το 2002 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, ενώ το 2007 υπήρξε μέλος της εθνικής Ανδρών στην προεπιλογή για το Eurobasket.

Ο 34χρονος άσος δοκίμασε πρώτη φορά τη τύχη του μακριά από την Ιβηρική χερσόνησο το 2014, όταν αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του στη Basket League. Ήρθε στην Ελλάδα λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν και με μέσο όρο 11,3 πόντους και 5,9 ριμπάουντ αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της καλής πορείας των Ηλείων και της παραμονής τους στην Α1. Τη περσινή αγωνιστική περίοδο (2015-16), φόρεσε τη φανέλα της Ρίγα και στο πρωτάθλημα της Λετονίας είχε κατά μέσο 6,1 πόντους και 4,4 ριμπάουντ, ενώ στην VTB League μέτρησε πέντε πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

“Το μπάσκετ είναι παντού το ίδιο…”

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Α.Σ.Ε. Δούκα, ο Guillermo Rubio έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα και πρόσωπα για τη νέα του ομάδα: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα αγωνιστώ ξανά στην Ελλάδα και θα είμαι συμπαίκτης με τον Μάνο (σ.σ. Παπαμακάριο) και τον Ανδρέα (σ.σ. Κανονίδη). Στην κουβέντα που έκανα και με τους δύο, μου εξήγησαν πως ο Δούκας είναι ένα υγιές σωματείο που στοχεύει ψηλά την νέα σεζόν”, τόνισε ο Ισπανός άσσος και πρόσθεσε: “Γι’ αυτό και εγώ δέχτηκα, με ευκολία μπορώ να πω, να είμαι μέλος αυτού του συνόλου. Γιατί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την ομάδα στην Α1. Δεν είχε σημασία αν έχω παίξει στην ισπανική λίγκα, την VTB League ή στην Α2. Το μπάσκετ παίζεται παντού με τον ίδιο τρόπο. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για την άνοδο. Αυτός είναι ο στόχος μας και υγεία να έχουμε, πιστεύω θα τα καταφέρουμε”.