Τιμή για τον Κώστα Πετρόπουλο η ονοματοδοσία στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας…

Άνθρωποι του μπάσκετ, του ελληνικού αθλητισμού, άνθρωποι που μεγάλωσαν μαζί με το “Νουρέγιεφ”, αλλά και βλέποντας κάποιες δικές του… παραστάσεις στα ελληνικά γήπεδα βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν. Στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας στο Κουκούλι, το οποίο πλέον θα φέρει το όνομα του μεγάλου Έλληνα αθλητή Κώστα Πετρόπουλου. «Ο Κώστας είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά για το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα», ανέφερε ένας εκ των “ιερών τεράτων” του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που βρέθηκε στην μεγάλη αυτή στιγμή του “Νουρέγιεφ”, ενώ ο πρόεδρος στη χρυσή εποχή του Αρη Θεόφιλος Μητρούδης πρόσθεσε «… είναι αυτοκράτορας της Πάτρας»!

«Εβαλε το μπάσκετ στις καρδιές των πατρινών και όλων των Ελλήνων φιλάθλων» είπε ο Παναγιώτης Φασούλας με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να συμπληρώνει: «Ηταν καλός άνθρωπος και αυτό τα λέει όλα. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα». Από την πλευρά του ο Τάκης Τσαγκρώνης είπε: «Είναι η σημαία της Πάτρας και της Εθνικής μας ομάδας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικές και αθλητικές αρχές της πόλης και γίγαντες του μπάσκετ όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης, Κώστας Μπογατσιώτης, Φιλίππου, Μάνθος Κατσούλης Σωτήρης Σακελλαρίου, Κώστας Ράμμος, Ανδρέας Παπαντωνίου, Κίμωνας Κοκορόγιαννης. Ακόμη παραβρέθηκαν οι Βαγγέλης Λιόλιος, Νίκος Βετούλας, Βασίλης Βλασταράς, Γιώργος Αθανασόπουλος, Μίμης Αγγελόπουλος, Γιάννης Ελευθεριάδης, Τάσος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Σκροπολίθας, Χριστόφορος Σταμόπουλος, Γιώργος Γκάβρος, Λάκης Τσάβας, Γιωργής Μπουσβάρος κ.α.

Ο Κώστας Πετρόπουλος ήταν εμφανέστατα συγκηνιμένος και ανέφερε για τη μεγάλη τιμή: «Είμαι ευγνώμων που ασχολήθηκα με ένα άθλημα μου έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψω κυριολεκτικά σ’ άλλους κόσμους. Ο αείμνηστος Θάνος Μικρούτσικος είχε πει ότι ο Κώστας Πετρόπουλος χορεύει στο φτερό του καρχαρία. Είναι πολύ τιμητικό και κάνω την αναφορά για να τιμήσω τη μνήμη του Θάνου, του οποίου το ταλέντο λάτρευα. Είναι μια μεγάλη βραδιά για εμένα. Πρέπει να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, τα τρία μου παιδιά, την οικογένειά μου, τον αδελφό μου Τάκη, ήταν οι άνθρωποι που πάντα στάθηκαν δίπλα μου. Ευχαριστώ πολύ, ήταν μεγάλη τιμή για εμένα».

Πληροφορίες από pelop.gr