Τιμή σ΄ έναν μεγάλο παράγοντα από τον Παναθηναϊκό

Honouring Panathinaikos 1Ήταν όλοι εκεί… Οι πέντε κορυφαίοι παίκτες της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού που ΄χουν φορέσει τη φανέλα του “τριφυλλιού”, ο “έκτος παίκτης” της ομάδας που είναι δίπλα της στις χαρές και τις λύπες, αλλά κι ο άνθρωπος που φρόντισε να την οδηγήσει στην κορυφή. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο παράγοντας εκείνος στον οποίο οφείλει πολλά το ελληνικό μπάσκετ, διότι η “καψούρα” του για την ομάδα τον οδήγησε σε πολλές μεγάλες υπερβάσεις. Το λιγότερο που θα μπορούσε να λάβει ως δώρο από την “πράσινη οικογένεια” ήταν η μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου, του “τάφου του Ινδού” σε “Παύλος Γιαννακόπουλος”!

Υπό τις επευφημίες, λοιπόν των φίλων της ομάδας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στην ανάπαυλα του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν ο Παύλος Γιαννακόπουλος παρέλαβε το βραβείο του, ενώ στη γιγαντοοθόνη έπαιξαν σε απευθείας σύνδεση τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής με τη νέα ονομασία του κλειστού της Λεωφόρου. Ο ιστορικός ηγέτης του Παναθηναϊκού πήρε το μικρόφωνο θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους φίλους της ομάδας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται σήμερα κοντά μας», είπε γνωρίζοντας την αποθέωση.

Honouring Panathinaikos 3Λίγο νωρίτερα ρίγη συγκίνησης είχε σκορπίσει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ζήτησε “… όταν πεθάνω θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού», ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κόσμο τόσο για την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ σ΄ αυτή την ξεχωριστή μέρα του “τριφυλλιού”, όσο και διότι ακολουθούν πάντα την ιδέα που ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός…

«Σήμερα ζούμε μεγάλες στιγμές. Ξεκινάμε το μέλλον τιμώντας το παρελθόν. Ο Στόικο ο Φραγκίσκος, ο Δημήτρης, ο Αντώνης και ο Ντέγιαν αποτελούν απλώς τα σύμβολα μιας τεράστιας ιστορίας. Του μπασκετικού Παναθηναϊκού μας», είπε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς, ο οποίος και είχε ανακοινώσει τη μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου σε “Παύλος Γιαννακόπουλος” και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος εκείνος που αφιέρωσε τη ζωή του, τη ψυχή του στον σύλλογο. Και όχι μόνο στο μπάσκετ. Σε ολόκληρο το σύλλογο. Σήμερα λοιπόν έχω τη μεγάλη τιμή να ανακοινώσω την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συλλόγου του ΠΑΟ να δώσει το όνομα στο κλειστό γυμναστήριο της Λεωφόρου, το γήπεδο από όπου ξεκίνησαν όλα, το γήπεδο στο οποίο γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο ΠΑΟ στον κορυφαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού, στον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο».

Honouring Panathinaikos 4Δεν ήταν, βέβαια μόνο οι δύο διοικητικοί ηγέτες του Παναθηναϊκού εκείνοι που αποθεώθηκαν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Αντώνης Φώτσης και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς πάτησαν μαζί στο παρκέ… Μπορεί να μην αγωνίστηκαν ποτέ όλοι μαζί, ωστόσο η κοινή τους παρουσία στο παρκέ του ΟΑΚΑ ήταν αρκετή για να προκαλέσει… ντελίριο! Η είσοδός τους στο παρκέ ήταν εντυπωσιακή, με τον Στόικο να μπαίνει πρώτος και να δηλώνει: «Είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ. Σας αγαπώ. Είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ απόψε. Ευχαριστώ εσάς που είστε οι καλύτεροι φίλαθλοι στο κόσμο. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό. Κύριε Παύλο, πρόεδρέ μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ».

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Αντώνης Φώτσης που σχολίασε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που βρίσκεται μαζί μας. Εμείς αυτά τα ζούμε κάθε ημέρα που είστε εδώ, σε κάθε παιχνίδι, οπότε δεν είναι κάτι διαφορετικό για εμάς σήμερα (23/09). Όλοι ξέρετε πόσο αγαπάμε την ομάδα. Όλοι είμαστε εδώ για εσάς, όπως κι εσείς για εμάς».

Συνδετικό κρίκος όλων είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος ανέφερε: «Σας ευχαριστώ ακόμα μία φορά από τα βάθη της καρδιάς μου. Είναι μεγαλείο, τύχη και μεγάλη τιμή για όλους εμάς να ανήκουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να γιορτάζουμε βραδιές όπως η σημερινή (23/09). Ένα θέλω να σας πω κλείνοντας, στις χαρές και στις λύπες μαζί, μην το ξεχνάτε».

Honouring Panathinaikos 2Ενώ από την πλευρά του ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα είπε πως: «Για εμένα είναι μεγάλη τιμή που φόρεσα αυτή τη φανέλα κι έπαιξα για εσάς. Σας ευχαριστώ μεγάλε πρόεδρε, κύριε Παύλο, εσάς και την οικογένειά σας που με φέρατε στον Παναθηναϊκό. Είστε πάντα στην καρδιά μου και σας αγαπάω πολύ».

Αγκαλιά με την κόρη του, τελευταίος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που με τη σειρά του ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτήν τη μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, όμως η ομάδα είναι εδώ. Όλοι ξέρετε ότι πρέπει να είστε κοντά και στα καλά και στα δύσκολα. Σας ευχαριστούμε»…

Υπήρξε, πάντως και αγωνιστικό σκέλος στη βραδιά, με τον Παναθηναϊκό να νικά με 66-56 την Παρτιζάν στο φιλικό που είδε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Honouring our legacy». Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» αναδείχθηκε ο Σάσα Πάβλοβιτς με 16 πόντους, ενώ 11 προσέθεσε ο Τζέιμς Φελντέιν. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς χρησιμοποίησε και τους δώδεκα παίκτες που είχε στη διάθεσή του, δοκίμασε αρκετά σχήματα και συστήματα κι έβγαλε σίγουρα πάρα πολλά συμπεράσματα…

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-14, 34-26, 55-36, 66-56

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 16 (2), Χαραλαμπόπουλος 8(1), Μποχωρίδης 5(1), Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Φέλντειν 11, Διαμαντίδης 2, Καλάθης 7 (1 τριπ., 6 ασ.), Παπαγιάννης 2, Λούντζης, Κούζμιτς 4 ( 6 ριμπ.).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μπόζιτς): Αρανίτοβιτς 3(1), Ματζέφσκι 1, Κουζέλογλου 2, Βράμπατς, Μαρίνκοβιτς 12(1), Γιοβάνοβιτς 4, Βίτκοβατς 2, Ντούμιτς 13, Κοπρίβιτσα 7, Γκλίσιτς 2, Πετρόφ, Μιλουτίνοβιτς 10 (1).