Τουρνουά “Ακρόπολις”: Πάρτι από Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο στην κατοστάρα επί της Πολωνίας…

Γιάννης κέρναγε, Κώστας έπινε και η… φαμίλα Αντετοκούνμπο έδειξε πως αποτελεί τον βασικό πυλώνα της εθνικής μας ομάδας! Ο Γιάννης ήταν ο κινητήριος μοχλός στη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί της Πολωνίας με 101-78 στην πρώτη μέρα του τουρνουά “Ακρόπολις” στο ΟΑΚΑ, με τον αδερφό του Κώστα πάντως να κερδίζει (πέρα από το χειροκρότημα) και τις εντυπώσεις με την ουσιαστική του εμφάνιση.

Η αλήθεια, βέβαια είναι ότι δεν ήταν μόνο οι δυό τους που έδωσαν τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, διότι είχαν ουσιαστική βοήθεια. Οι Καλάθης και Ντόρσεϊ αρχικά, οι Σλούκας (που μπήκε σε αγωνιστικό ρυθμό μετά τον τραυματισμό του) και Παπαπέτρου στη συνέχεια, έδωσαν επιθετικές λύσεις. Το “κλειδί” ωστόσο ήταν η αμυντική διάθεση που έδειξαν οι Έλληνες παίκτες κι αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα για το προπονητικό επιτελείο.

Η εικόνα, άλλωστε που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν ανάλογη μ’ εκείνη των φιλικών με την Ισπανία. Ήταν πάντως δίχως άλλο ενδεικτική των όσων έχει στο μυαλό του ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, με πολλές αλλαγές σε σχήματα και τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού και κυρίως εστιάζοντας το πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με την όμορφη έκπληξη, πάντως να έρχεται απ’ την αγωνιστική εικόνα του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν ουσιαστικός κοντά στο καλάθι αμυντικά (φόβητρο για όποιον έμπαινε προς τα μέσα) και στην επίθεση έδειχνε μέρος των πολλών δυνατοτήτων που διαθέτει. Και με τον αδερφό του στο παρκέ αποτελούσαν ένα “καυτό” δίδυμο.

Η ελληνική ομάδα, βέβαια είχε την τύχη να ‘χει απέναντί της έναν αντίπαλο που δεν έδειξε να φοβάται την παρουσία του Greek Freak στο παρκέ. Και μπορεί οι Πολωνοί να είδαν την Ελλάδα να προηγείται με 21-5 και 27-10, αλλά αντέδρασαν. “Ροκάνισαν” τις διαφορές που ‘χε “χτίσει” η ελληνική ομάδα, πλησίασαν (32-31) κι έδωσαν στο παιχνίδι το ενδιαφέρον που δίχως αμφιβολία ήθελε το προπονητικό επιτελείο της Ελλάδας. Που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για τις δοκιμές που έψαχνε κόντρα σε μία ομάδα που έβγαζε πάθος και δύναμη και είχε και πολλές καλές συνεργασίες.

Οι Έλληνες διεθνείς έδειχναν, πάντως να βρίσκουν την αντίδραση που ζητούσε ο Ιτούδης, έβρισκαν τον τρόπο να “βάζουν τη μπάλα στο πλεκτό” και με την άμυνά τους να ζορίζουν τους αντιπάλους τους. Σταδιακά δημιούργησαν και πάλι διαφορές ασφαλείας (82-66), εξασφαλίζοντας έτσι τη νίκη και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε και πάλι στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη του στην “επίσημη αγαπημένη”.

Τουρκία και Γεωργία αποζημίωσαν το κοινό στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία στο 31ο τουρνουά “Ακρόπολις”, με την πρώτη να επικρατεί με 101-88.