Τους στόχους του παρουσίασε ο Ακάδημος Καλαμάτας

akadhmosΓια πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ακάδημος Καλαμάτας θα συμμετάσχει στη Γ’ εθνική. Μια ιδιαίτερη χρονιά ξεκινά και οι άνθρωποι του συλλόγου παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Rex» όπου αναφέρθηκαν στο πλάνο και τους φετινούς τους στόχους ενώ κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ Αποστόλης Κοσμάς τόνισε:  “Ή περσινή ήταν μια ιδιαίτερη αγωνιστική χρονιά για τον Ακάδημο αφού για πρώτη φορά την ιστορία του ανέβηκε στην Γ’ εθνική. Τον τελευταίο χρόνο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύλλογο και όπως φάνηκε δικαιωθήκαμε.

Στόχος είναι να μπούμε στην κοινωνία και να προσελκύσουμε χορηγούς αφού οι ακαδημίες μας λειτουργούν με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, μετά τον τίτλο, μαζευτήκαμε προπονητές, παίκτες και παράγοντες και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κάνοντας κάποιες, αξιόλογες θεωρώ, μεταγραφές, ενώ καταλήξαμε στον καλύτερο ίσως προπονητή της περιοχής μας Παύλο Νόντα.
Το οικονομικό που είναι ένα πρόβλημα για όλο τον αθλητικό χώρο. Το έχουμε ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό, θέλουμε όμως βοήθεια από όλους. Το εισιτήριο των αγώνων μας κοστίζει 3 ευρώ, αφού κατανοούμε την κρίση και τις δυσκολίες των φιλάθλων. Οι προπονήσεις, εκτός από το κομμάτι των τραυματισμών, πάνε καλά, κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι θα πάμε καλά και στο πρωτάθλημα.

Μετά τα περσινά προβλήματα στο γυναικείο τμήμα, φέτος το δημιουργήσαμε από την αρχή. Επέστρεψαν οι παλιές παίκτριες και με κάποια νέα κορίτσια της ακαδημίας θα συμμετέχουμε κανονικά στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Και σε αυτό το τμήμα ζητάμε την συμπαράσταση όλων.

Ευχαριστώ τα παιδιά της ομάδας. Η διοίκηση θα είναι δίπλα τους αφού είμαστε εραστές του αθλητισμού. Ευελπιστούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να μείνουμε στην κατηγορία. Ευχαριστούμε πολύ και τους χορηγούς μας αφού είναι οι μόνοι οικονομικοί υποστηρικτές του συλλόγου μας».

Ροζακέας: «Να εκπροσωπήσουμε άξια την ομάδα μας και την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ»

Ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ροζακέας έθιξε το γηπεδικό θέμα και ζήτησε από το Δήμο να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε να υπάρχουν γήπεδα και ώρες προπόνησης για τον Ακάδημο.
«Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις ομάδες της περιοχής. Για πρώτη φορά στην 18χρονη ιστορία του συλλόγου βρισκόμαστε στην Γ’ εθνική, Εκτός από το αθλητικό κομμάτι, στόχος είναι να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν προβλήματα. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και κάνουμε έκκληση να μας συμπαρασταθούν σε αυτό τον τομέα όσοι μπορούν.
Συγκροτήσαμε την ανδρική ομάδα με βάση τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει μέσα στο σύλλογο. Κάναμε έξι αξιόλογες μεταγραφές με παιδιά από την περιοχή. Φέραμε στην ομάδα τους Καραμπάγια και Καλογερόπουλο από τον ΓΣ Μεσσήνης, τον Γιαννακέα από τον Πήγασο, τους Λαζαρακόπουλο, Τσικούρη από την Καλαμάτα και το Φωτάκη από τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας.  

Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά μας την Κυριακή στις 5 μ.μ. στην Τέντα στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας μας στην Γ’ εθνική κόντρα στην Ένωση Ιλίου.  Θέλουμε μαζί, σαν μια γροθιά, να εκπροσωπήσουμε άξια την ομάδα μας και την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Γ’ εθνική.

Το βασικό μήνυμα στα εντός έδρας παιχνίδια μας είναι να χειροκροτήσουμε τον αντίπαλο, να είμαστε πραγματικά φιλόξενοι. Δεν πρέπει να υπάρχουν αντιδικίες μέσα στο γήπεδο, όσο δύσκολο και αν είναι το παιχνίδι. Παρόμοιες ενέργειες τραβούν τις οικογένειες στο γήπεδο, κάτι που είναι μέσα στους στόχους μας.
 Κοντά μας είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ο Παύλος Νόντας, ο οποίος αυτή τη στιγμή δουλεύει μεθοδικά για ένα καλό αποτέλεσμα.  Η επιτροπή μας είναι κάθε μέρα στο γήπεδο, να λύσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Επαναδραστηριοποιήσαμε την γυναικεία ομάδα που στο παρελθόν είχε επιτυχίες σε κορασίδες και γυναίκες. Στις ακαδημίες μας προπονούνται 40 κορίτσια με στόχο να στελεχώσουν στο μέλλον την γυναικεία ομάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σύλλογο λειτουργούν όλα τα τμήματα με δύο ομάδες σε κάθε κατηγορία αφού η Τέντα κάθε Σαββατοκύριακο είναι γεμάτη από παιδιά.

Θέλω όμως να τονίσω ότι υπάρχει έλλειψη χώρων γενικότερα. Χρειαζόμαστε περισσότερα γήπεδα για προπόνηση και κάνω έκκληση στο Δήμο να μας βοηθήσει, όσο μπορεί, να βρούμε χώρους να στεγάσουμε τα παιδιά 300 οικογενειών που έχουμε στο σύλλογο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο όμως μέσα από το διάλογο μπορούν να βρεθούν λύσεις.
Καλώ παράλληλα όποιον θέλει να έρθει στην ομάδα να βοηθήσει τη  φετινή προσπάθεια από οποιοδήποτε πόστο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα στο παρελθόν ανέδειξε σημαντικούς αθλητές που έχουν φτάσει μέχρι τις εθνικές ομάδες όπως οι Νοέας, Κρασσόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καλογερόπουλος και άλλοι. Σίγουρα για να γίνουν όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν σημαντικά πράγματα και βοηθούν τα παιδιά να εκπληρώσουν το όνειρο τους να προχωρήσουν στο μπάσκετ.  Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς, τους οποίους θα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο κατά την διάρκεια της σεζόν με βασικό μήνυμα την στήριξη στην τοπική κοινωνία. Προσωπικά, για πρώτη φορά φέτος βοηθάω εκτός αγωνιστικού χώρου και μου φαίνεται λίγο περίεργο…».

Νόντας: «Να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

Ο προπονητής του Ακάδημου Παύλος Νόντας τόνισε: «Είμαι πρώτη χρονιά στην Καλαμάτα. Ανέλαβα τον Ακάδημο γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι δίνει έμφαση στις ακαδημίες. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για την Καλαμάτα γιατί είμαι νεοφερμένος. Σίγουρα η πρώτη χρονιά στην Γ’ εθνική θα είναι δύσκολη, υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και μακάρι να εκπροσωπήσουμε την Καλαμάτα επάξια στην Γ’ εθνική».
Ο παίκτης της ομάδας Σπύρος Γεωργανάς σημείωσε: «Ξεκινήσαμε πέρυσι ως μια παρέα και φτάσαμε μέχρι τον τίτλο. Έτσι θέλω να συνεχίσουμε και φέτος. Δεν είμαστε επαγγελματίες αλλά η Γ’ εθνική απαιτεί να φερθούμε σαν επαγγελματίες. Να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή».
Ο συμπαίκτης του Αλέξανδρος Αλοίμονος τόνισε: «Έχουμε ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια από τις 18 Αυγούστου, ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε σε όλα τα ματς για το καλύτερο δυνατό».

Πηγή: eleftheriaonline.gr