Paulos_Nick

 Οι Ελληνοαμερικανοί που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ είναι πάρα πολλοί. Λίγοι όμως είναι αυτοί που αφήνουν πίσω τους κάτι ξεχωριστό, κάτι μεγάλο, σαν το ρεκόρ που έκανε στον τελευταίο αγώνα του Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο ο Νικ Παύλος.

Οι “Σπαρτιάτες” ηττήθηκαν από το Ντέιβιντσον με 93-82 αλλά ο τριτοετής σούτινγκ γκαρντ θα έχει να θυμάται την καλύτερη εμφάνιση της κολεγιακής καριέρας του, η οποία συνοδεύτηκε και από ένα τεράστιο στατιστικό επίτευγμα. Ο Παύλος πέτυχε 27 πόντους με 9/9 τρίποντα, μία επίδοση που συγκαταλέγεται στις πέντε καλύτερες όλων των εποχών για αγώνα πρώτης κατηγορίας του NCAA!

Για την ακρίβεια, μόνο ένας παίκτης στην ιστορία του NCAA έχει σημειώσει περισσότερα τρίποντα δίχως να αστοχήσει σε κανένα (ο Ντρε Σμιθ είχε 10/10 στον αγώνα του Τζορτζ Μέισον με το Τζέιμς Μάντισον στις 22/1/2008), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον ο Παύλος, μαζί με αλλους τρεις παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος διανύει την καλύτερη χρονιά του φέτος, έχοντας αριθμούς-ρεκόρ σε πόντους (10,6 μ.ό.), ριμπάουντ (3,7 μ.ό.), ασίστ (0,8 μ.ό.), ποσοστό ευστοχίας (44,9%) και εύστοχα τρίποντα (2,9 μ.ό.).