Το Ελληνικό μπάσκετ και η Πάτρα υποκλίθηκαν στον Κώστα Πετρόπουλο

Συγκίνηση, έντονα συναισθήματα, μνήμες από το παρελθόν πλημμύρισαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, στην παρουσίαση του Λευκώματος για τον Κώστα Πετρόπουλο «77+1 κείμενα για τον «Νουρέγιεφ» του Ελληνικού μπάσκετ».

Ο Κώστας Πετρόπουλος, που καταχειροκροτήθηκε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, έκανε αναφορά στην βοήθεια που είχε από τη μητέρα του Βασιλική και τον πατέρα του Γιώργο που έχουν φύγει από τη ζωή, ευχαρίστησε τη σύζυγό του Λία για τη στήριξή της και μιλώντας για την οικογένεια του και τα τρία παιδιά του, Χρήστο, Ρουμπίνη και Βάσια τόνισε ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του. «Η Πάτρα είναι περήφανη γιατί από τα σπλάχνα της βγήκε ο Κώστας Πετρόπουλος. Δεν ήταν μόνο ένα ταλέντο, κόουτς, αλλά παιδί της Πάτρας, μπροστάρης, χαρισματικός, τον αγαπούμε, δεν είναι του εγώ, είναι εμείς» τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που βράβευσε τον Κώστα Πετρόπουλο για την προσφορά του.

«Ηταν μια έκδοση ανάγκης για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον σπουδαίο Κώστα Πετρόπουλο» είπε ο υπεύθυνος έκδοσης του Λευκώματος Χρήστος Παπαδημάκης, ενώ ο Γιώργος Πετρόπουλος πρόσθεσε: «Απολαμβάνει δίκαια την αγάπη του κόσμου και τον θαυμασμό». Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης έκανε την πρόταση το γήπεδο του Απόλλωνα να πάρει το όνομα του Κώστα Πετρόπουλου.

Ο Καθηγητής του Κώστα Πετρόπουλου στα ΤΕΦΑΑ, Λάκης Πετρόπουλος, είπε: «Είχα την τύχη να βιώσω δυο ιερά τέρατα της εποχής τον Γιαννάκη και τον Πετρόπουλο. Ηταν άριστοι φοιτητές. Ηταν ευλογία για εμένα που έζησα μαζί τους». Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Φίλιππος Καμίσης: «Πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι σε αυτό το μεγαλείο που λέγεται Κώστας Πετρόπουλος».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε: «Οποιος αγαπάει τον Κώστα θα τον ήθελε να έχει φύγει από την Πάτρα, γιατί αυτά που θα είχε κάνει θα ήταν συγκλονιστικά. Θα είχε διαφημίσει την πατρίδα του. Επαιζε μπάσκετ του μέλλοντος». Ο Βασίλης Σκουντής πρόσθεσε: «Ηταν γνήσιος, δεν φορούσε μάσκα ποτέ, ήταν ο εαυτός του». Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας συγκινημένος χαρακτήρισε τον Κώστα Πετρόπουλο πρότυπο.

Ο Κώστας Μπογατσιώτης είπε: «Ολοι αναφέρεστε στην Πάτρα για τον Κώστα σε ότι έχει να κάνει με το μπάσκετ. Όμως εάν είχε ασχοληθεί με τον στίβο θα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος. Φίλε Κώστα και σέρνοντας θα ερχόμουν στην εκδήλωσή σου». Ο Μάκης Κατσαφάδος συμπλήρωσε: «Πολλές φορές δεν καταλάβαινα αυτά που έκανε. Παρακαλούσα να κάνω 5 φάουλ για να τον βλέπω να παίζει».

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

Ακόμη μίλησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, π. Παναγιώτης Θωμάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρακόπουλος, ενώ την ομάδα πρωτοβουλίας του Λευκώματος αποτελούσαν οι Κώστας Γιαχαλής, Νίκος Μακρής, Χρήστος Παπαδημάκης, Τάκης Σκόνδρας.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Αθανασόπουλος, Ουρανία Μπίρμπα, Γιώργος Αγγελόπουλος, Σαράντης Παπαχριστόπουλος,Τάκης Τσαγκρώνης, Κώστας Μαρλαφέκας, Γιώργος Γκάβρος, Χριστόφορος Σταμόπουλος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Βεργίνης, Ανδριάνα Φωτακοπούλου, Λία Κανελλοπούλου, Παναγιώτης Σεμιτέκολος, Γιώργος Κακουλίδης, Μάκης Μοίραλης, Λεωνίδας Γεράνιος, Νίκος Τζανάκος, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Τάκης Γεωργακόπουλος, Τάκης Ευσταθίου, Σπύρος Πολίτης, Χρήστος Μπακαλάρος, Κώστας Καρπέτας, Νίκος Αργυρόπουλος, Γιώργος Ράντος, Νίκος Φουτρής, Μιχάλης Κουρέτας, Σάκης Μιχαλόπουλος, Παναγιώτης Καπερώνης, Κώστας Κόντης, Αγγελος Ματθαιακάκης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αντώνης Οικονόμου, Γιώτης Κανατσέλος, Κώστας Μπογατσιώτης, Γιώργος Κολοκυθάς, Μίμης Κολοκυθάς, Στάθης Βέργος, Μίμης Τζένος, Κώστας Καραπάνος, Βασίλης Φιλιππόπουλος, Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιάννης Κόντης, Σωτήρης Λαϊνιώτης, Παναγιώτης Σεμιτέκολος, Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Ζωγόπουλος, Μίμης Τζένος, Γιώργος Μωραϊτης, Στάθης Βέργος, Βίβιαν Σαμούρη, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Θάνος Γαλάνης, Νίκος Λεοντίου, Κώστας Καλπουζάνης, Δημήτρης Ρόζης, Μέος Κιτσούκαλης, Κώστας Λογαράς, Γιάννης Κασίμης, Κώστας Μπακαλάρος, Νίκος Κουμανιώτης, Νίκος Βασιλείου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Λιόνας, Γιάννης Βερβίτας, Αλέκος Δημόπουλος, Σπύρος Βερναδής, Νίκος Δούρος, Πάρις Γεωργακόπουλος, Νίκος Ράπτης, Θανάσης Σκούτας, Σπύρος Στεφανόπουλος, Αλέκος Κυρσανίδης, Σπύρος Μπουλής, Γιώργος Κοτοπούλης, Μανόλης Κολυμπάδης, Γιάννης Κουλούρης, Σπύρος Καραχάλιος, Ευαγγελία Νιάρου, Μιχάλης Λεάνης, Λεωνίδας Σπυρίδωνος, Αποστόλης Παπανικολόπουλος,Τάκης Πετρόπουλος.

Πηγή: www.pelop.gr / Συντάκτης: Π.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ