Το τέλος της πρώτης μέρας των αγώνων της εθνικής Νέων Ανδρών στο Ταλίν, βρήκε μία παρέα Ελλήνων παικτών – με… μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούμπο – να «κυνηγούν» τον φωτογράφο της FIBA Europe! Σκοπός τους δεν ήταν να του κάνουν κακό, αλλά να τον παρακαλέσουν για κάτι πολύ απλό. «Σε παρακαλώ βάλε μερικές φωτογραφίες στο επίσημο site. Βάλε 4-5! Είμαι το νούμερο 11 της ελληνικής ομάδας», παρακάλεσε τον φωτογράφο ο Γιάννης Αντετοκούμπο και σ’ αυτή του την… ικεσία συνέδραμαν κι οι υπόλοιποι διεθνείς.

Οι φωτογράφοι της FIBA Europe είναι λίγο πολύ συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους… επιθέσεις, αλλά για τον συγκεκριμένο φωτογράφο ήταν πρωτόγνωρο το συναίσθημα να δέχεται τόσο ασφυκτικό pressing απ’ τον παίκτη που προ λίγων ημερών άκουσε τ’ όνομά του να επιλέγεται στο Νο 15 των draft του ΝΒΑ!

«Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μου με την εθνική ομάδα, η πρώτη μου εμφάνιση σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ήθελα να έχω κάποιες αναμνήσεις απ’ αυτή τη μοναδική στιγμή», εξήγησε ο Γιάννης Αντετοκούμπο μιλώντας στο fibaeurope.com και συμπλήρωσε: «Μου αρέσουν οι φωτογραφίες αγώνων κι έχω αρκετές δικές μου από αγώνες που ‘χω δώσει έως τώρα. Αλλά δεν είχα καμία με μένα, φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας».

Η απίστευτη ιστορία, βέβαια του Γιάννη δεν έχει περάσει απαρατήρητη απ’ όλους τους μπασκετικούς κι όχι μόνο στο πανευρωπαϊκό των Νέων Ανδρών, γεγονός που έχει κάνει τον διεθνή άσο ακόμη πιο… συγκρατημένο. «Δεν μου αρέσει αυτή η δημοσιότητα. Πάντα γράφεται κάτι για εμένα είτε θετικό, είτε αρνητικό. Θα προτιμούσα να έπαιζα στο ΝΒΑ, δίχως όλον αυτό το… θόρυβο απ’ τα μίντια», σχολίασε ο Αντετοκούμπο δίχως να διστάσει ν’ απαντήσει θετικά εάν θα ήταν καλύτερα δίχως δημοσιογράφους, έχοντας κι ένα χαμόγελο στο πρόσωπο!

Το… american dream πάντως τον περιμένει μετά το τέλος των αγώνων της εθνικής Νέων Ανδρών κι ο Έλληνας παίκτης δεν κρύβει ότι περιμένει με ανυπομονησία τη μέρα εκείνη. «Σίγουρα είναι νωρίς για εμένα στο ΝΒΑ και σκέφτομαι ότι δεν είμαι ακόμη έτοιμος και χρειάζεται να βελτιωθώ για ν’ αποδείξω κάποια πράγματα. Αλλά πάνω απ’ όλα πιστεύω στον εαυτό μου κι είμαι αποφασισμένος να δουλέψω όσο απαιτείται για να μπορέσω ν’ αγωνιστώ εκεί. Θεωρώ ότι μ’ αυτή μου την επιλογή θα βελτιωθώ πολύ γρήγορα, δεδομένου ότι είμαι πολύ νεαρός ακόμη. Το ότι είμαι, πάντως ένας ΝΒΑer δεν με κάνει καλύτερο απ’ τους άλλους. Απλά αντί να είμαι στη Σαραγόσα, επέλεξα να πάω στο Μιλγουόκι, ώστε να «χτίσω» το σώμα μου πιο γρήγορα για να μπορέσω ν’ αγωνιστώ στο ΝΒΑ, που είναι άλλωστε και το όνειρό μου»…

Στην παρούσα φάση, βέβαια εκείνο που απολαμβάνει είναι το να παίζει με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. «Είναι φοβερό, είναι πολύ ωραίο με τα παιδιά εδώ, περνάμε πολύ καλά, έχουμε «δέσει» γρήγορα και κάθε φορά υπάρχει ένας άλλος παίκτης που γίνεται ηγέτης της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα πηγαίναμε με το απόλυτο στα πρώτα παιχνίδια, αλλά έχουμε καλή ομάδα και ήμουν πεπεισμένος ότι θα πηγαίναμε καλά και θα περνούσαμε στη δεύτερη φάση. Έχουμε ταλαντούχους παίκτες και βάθος στον πάγκο μας, που κάνουν τη διαφορά».

Και φυσικά στο… βάθος του μυαλού του Γιάννη υπάρχει και η πρόσκληση στην εθνική ανδρών! «Σίγουρα θέλω να παίξω και στην ανδρών στο μέλλον. Εάν μπορώ να παίξω θα το κάνω. Θα προσπαθήσω να «χτίσω» το σώμα μου και να γίνω άντρας όσο πιο γρήγορα μπορώ – φυσικά μιλάω αθλητικά – κι αν όλα πάνε καλά και είμαι υγιής, ελπίσω ότι μια μέρα θα παίζω και στην εθνική ανδρών»…