Το ΝΒΑ προσκυνά τον Τέιλορ

Το όνομα του είναι Τζακ Τέιλορ και εδώ και δύο εικοσιτετράωρα έχει γίνει «σλόγκαν» ακόμη και στο ΝΒΑ. Είθισται οι σούπερ σταρ των ομάδων του NCAA αλλά και του ΝΒΑ να είναι έγχρωμοι. Στη περίπτωση του κολλεγίου Grinnell όμως, δεν ισχύει ο κανόνας μια που ο λευκός Τζακ Τέιλορ σκόραρε 138 πόντους!!! στην αναμέτρηση με αντίπαλο το Faith Baptist Bible, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με το επιβλητικό 179-104. 

«Υπήρξε ένα χρονικό σημείο στο δεύτερο ημίχρονο που νόμιζα ότι έβαλα επτά ή οχτώ τρίποντα στη σειρά. Τότε κατάλαβα ότι μπορούσα να βάλω τα πάντα» παραδέχθηκε μετά το ρεκόρ του ο νεαρός, τον οποίο ακόμη και ο Κόμπι Μπράιαντ αποκάλεσε «σταρ».

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο Μπίβο Φράνσις του Rio Grande από το 1954!  με 113 πόντους.«Μπήκα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου θεωρώντας ότι είχα σκοράρει περίπου 30 πόντους αλλά ο κόουτς μου, Ντέιβιντ Άρσενολτ κοίταξε τα  στατιστικά και μου είπε «έχεις ήδη φτάσει τους 58». Προς στιγμήν, δεν τον πίστεψα και ζήτησα να το δω με τα μάτια μου» παραδέχθηκε.

Ο Καρμέλο Άντονι έμεινε έκπληκτος από το κατόρθωμα του πιτσιρικά «Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Λες και πρόκειται για video game. Απορώ πως είναι δυνατόν να σουτάρεις 100 φορές;» δεν δίστασε να πει και αστειεύτηκε λέγοντας: «Από εδώ και στο εξής, όταν τολμήσει να μου πει κάποιος ότι το παράκανες, θα του θυμίσω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που πήρε 108 προσπάθειες σ’ ένα παιχνίδι».

 Ακόμη και ο πρωταθλητής Κέβιν Ντουράντ έβγαλε το καπέλο του στο νεαρό αθλητή ανεβάζοντας στο twitter το εξής: «Τζακ Τέιλορ σου αξίζει ένα σφηνάκι Τζακ Ντάνιελς μετά από τέτοια εμφάνιση lol… wow».