Το πρόγραμμα του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η FIBA έκανε γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο, με την Ελλάδα να έχει άμεσο ενδιαφέρον γι’ αυτό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διεκδικεί μία θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά μέσα από το Προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά, εκεί όπου θ’ αντιμετωπίσει τις ομάδες του Καναδά και της Κίνας.

Εάν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καταφέρει και πάρει από εκεί το πολυπόθητο εισιτήριο, τότε θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει στη Σαϊτάμα το Ιράν (στις 25 Ιουλίου), τη Γαλλία (στις 28 Ιουλίου) και τις ΗΠΑ (στις 31 Ιουλίου). Μία σειρά από δύσκολους αγώνες, ειδικά από τη στιγμή που όπως έχει γίνει γνωστό, έχει αλλάξει το φορμάτ της διεξαγωγής των ομίλων, με τη FIBA ν’ αφήνει παράμερα το γνωστό σύστημα των 4 ομίλων και των 3 ομάδων και να πηγαίνει σε εκείνο των 3 ομίλων με 4 ομάδες. Από αυτούς τους ομίλους θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ομάδες που έχουν κλείσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι ΗΠΑ, Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία, Αυστραλία, Ιράν, Νιγηρία και η Ιαπωνία, ενώ τα άλλα τέσσερα εισιτήρια θα προκύψουν από τα Προολυμπιακά τουρνουά από τις “φούσκες” σε Καναδά, Κροατία, Σερβία και Λιθουανία.