«Το ταξίδι των αναμνήσεων», η παρουσίαση

Τα φώτα μπορεί να ήταν πολλά, όμως η λάμψη στο κλειστό Γυμναστήριο της Τρίπολης το απόγευμα της Δευτέρας (20/09), ερχόταν από αλλού. Από τις σημαντικές παρουσίες, που βρέθηκαν στο κλειστό, για να τιμήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου, του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και δημοσιογράφου, Σταύρου Κουκάκη.

«Το ταξίδι των Αναμνήσεων», το οποίο αποτελεί το τρίτο βιβλίο του δημοσιογράφου, καταγράφει μέσα σε 656 σελίδες την 50χρονη ιστορία του μπάσκετ στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο (Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία), παρουσιάζοντας όλες τις κορυφαίες στιγμές των ομάδων, τους αγώνες τους στις εθνικές κατηγορίες, τους κορυφαίους παίκτες και τις καλύτερες παίκτριες που αναδείχθηκαν από την περιοχή, οι διεθνείς και οι επιτυχίες τους με τις εθνικές ομάδες, οι κορυφαίοι διαιτητές, με ένα σύνολο 850 φωτογραφιών και 140 ιστοριών να διανθίζουν αυτό το μπασκετικό ταξίδι…

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του βιβλίου και την εξαιρετική δουλειά του δημοσιογράφου χαρακτηρίζοντας τον «τρελό» για το πλήθος πληροφοριών που περιέχει το βιβλίο, ο Τάσος Κολλίντζας, ο  οποίος στάθηκε στον τρόπο γραφής του συγγραφέα και η Έλενα Μπουζαλά η οποία μάλιστα αποκάλυψε πως ο Σταύρος Κουκάκης ήταν αυτός που την ώθησε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Νίκος Χατζής, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και οι τέως Δήμαρχοι Γιάννης Σμυρνιώτης και Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, παράγοντες του μπάσκετ, προπονητές και αθλητές.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα, ενώ στις δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους τον τίμησα, ενώ μίλησε για τη δύναμη της θέλησης που σε κάνει να δημιουργείς και ξεπερνάς τον εαυτό του, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Σταύρο Κουκάκη για την εξαιρετική δουλειά που έκανε

Εμφανώς συγκινημένος, ο Σταύρος Κουκάκης  μίλησε για το βιβλίο του και για το δικό του ταξίδι των αναμνήσεων μέσα από τον χώρο του μπάσκετ στέλνοντας ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν για να βγει αυτό το βιβλίο.

Ωστόσο η έκπληξη της βραδιάς ήταν αυτή που ξεχώρισε καθώς η έρευνα του συγγραφέα ανέδειξε μία ξεχωριστή ιστορία.. Ο λόγος για την παλιά διεθνή αθλήτρια από την Τρίπολη, Αταλάντη Τασουλή, της οποίας επιστράφηκε έπειτα από 24 χρόνια το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του WNBA! Πιο συγκεκριμένα, η Τασουλή το 1997 βρισκόταν στις ΗΠΑ με υποτροφία, ενώ συμπεριλήφθηκε στο ρόστερ των Χιούστον Κόμετς.  Ωστόσο, δεν κατάφερε να αγωνιστεί, αφού μετά τα πέντε πρώτα παιχνίδια, για λόγους ανωτέρας βίας έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στο τέλος της σεζόν το Χιούστον κατέκτησε το τίτλο του πρωταθλητή με αποτέλεσμα να της στείλουν και το δαχτυλίδι που όμως δεν κατέληξε ποτέ στα χέρια της!!! Ο συγγραφέας ανακάλυψε ότι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή βρισκόταν στο Ναύπλιο, το πήρε, δίνοντάς το στην Τασουλή, στην οποία και δικαιωματικά ανήκει!