katsikaris-anaxorisi-ethnikis-galliaΦιλοσοφία, αφομοίωση και διάθεση… Αυτό είναι το «τρίπτυχο» πάνω στο οποίο δουλεύει η εθνική ομάδα από την πρώτη μέρα που συγκεντρώθηκε και σ΄ αυτό θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης και οι διεθνείς, όπως τόνισε ο πρώτος κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Γαλλία. Στο Πο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ξεκινήσει το… ξεμούδιασμα από τις προπονήσεις και το αγωνιστικό του «δέσιμο» ενόψει των αναμετρήσεων στο Παγκόσμιο της Ισπανίας.

Η εθνική ομάδα θ΄ αντιμετωπίσει επί γαλλικού εδάφους στο τουρνουά που θα συμμετάσχει τις Σερβία, Γαλλία και Κροατία, δίχως το Νικ Καλάθη. Ο Φώτης Κατσικάρης κατά την αναχώρηση της εθνικής αναφέρθηκε τόσο στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, όσο και στο τι θέλει να δει από εδώ και πέρα από τους διεθνείς.

«Μετά από την πρώτη εβδομάδα στο Καρπενήσι, όπου ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι, ακολούθησε μια εβδομάδα στην Αθήνα όπου ουσιαστικά βάλαμε κάποιες λεπτομέρειες τακτικής είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα τουρνουά. Είναι δύσκολο τουρνουά. Συμμετέχουν ομάδες που και έχουν ήδη παίξει φιλικά, ενώ για εμάς είναι τα πρώτα, ενώ θα είναι και η Κροατία την οποία θα αντιμετωπίσουμε στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Επίσης, η Σερβία και η Γαλλία είναι ομάδες που βρίσκονται στον άλλο όμιλο και ενδέχεται να συναντηθούμε στην επόμενη φάση.

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την δουλειά που έχει γίνει. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όπως έχω ξαναπεί το ένα κομμάτι είναι η νέα φιλοσοφία που πρέπει να περάσει και να την αφομοιώσουν οι παίκτες. Το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει και κάθε μέρα να βάζουμε το κάτι παραπάνω, να γινόμαστε καλύτεροι, ώστε φτάνοντας προς το τέλος να είμαστε αν είναι δυνατόν στο 90% έτοιμοι.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, το να βάλουμε όλους τους παίκτες να βρεθούν στην ίδια φυσική κατάσταση. Για αυτό και ο κάθε ένας είχε διαφορετικό πρόγραμμα διαφορετικές αποθεραπείες και ούτε κάθε εξής για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για τα συνεχιζόμενα παιχνίδια. Θεωρώ πως τα έχουμε καταφέρει. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, οι συνεργάτες μου το ιατρικό επιτελείο, οι ίδιοι οι παίκτες… Σε αυτό το κομμάτι είμαστε αρκετά καλά και ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα μέχρι και που θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια».

Αναφερόμενος στην απουσία του Καλάθη σχολίασε: «Του Νικ είναι πολύ σημαντική απουσία. Σίγουρα σε μια καινούργια κατάσταση όπως είναι αυτή της Εθνικής θα θέλαμε να αγωνιστεί. Θα τον έχουμε στα δύο φιλικά με την Τουρκία. Από κει και πέρα θα βγουν τα συμπεράσματα που θα πρέπει να βγουν και θα είναι σημαντικά για την υπόλοιπη ομάδα. Να δούμε ο κάθε ένας πως θα ταιριάξει, να βρούμε την σωστή χημεία… Στο πρώτο παιχνίδι περιμένω ένα 50-60% ετοιμότητας από την ομάδας και μετά ελπίζουμε πως κάθε μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι.

Ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για την 12άδα. Η κάθε μέρα είναι πολύ σημαντική κάθε μέρα μπορεί να προκύψει ένας τραυματισμός κάποιο πρόβλημα. Οπότε μέχρι τις τελευταίες μέρες πριν πάει η ομάδα στην Ισπανία θα πρέπει να έχουμε την ασφάλεια του ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα».

Μίλησε και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ: «Ηταν πολύ ωραία έκπληξη από την πλευρά του πρωθυπουργού. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον αθλητισμό. Ηταν πραγματικά ευχάριστο και για την ομάδα. Μας έδωσε τις ευχές του και πιστεύουμε πως θα είναι γουρλής και θα πάμε καλά».

Η εθνική στο Πο θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο την ομάδα της Σερβίας, ενώ όλες οι αναμετρήσεις της θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Παρασκευή 8/8
19:00 Σερβία-Ελλάδα
21:30 Γαλλία-Κροατία

Σάββατο 9/8
17:30 Κροατία-Σερβία
20:00 Γαλλία-Ελλάδα

Κυριακή 10/8
19:00 Ελλάδα-Κροατία
21:30 Γαλλία-Σερβία