pierikosΚάποιοι το αποδίδουν στην τύχη. Άλλοι το χαρακτηρίζουν ικανότητα. Στην Κατερίνη το αποκαλούν “πνεύμα νικητή”, υποστηρίζουν ότι είναι μπολιασμένο στο dna της ομάδας. Ποιο; Να κερδίζει παιχνίδια στον πόντο, παιχνίδια που κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού, σε ένα σουτ. Όπως αυτό που έβαλε ο Θωμάς Αμπαράς την περασμένη Κυριακή και χάρισε στον Πιερικό Αρχέλαο τη νίκη επί του Ανατόλια με 75-74.

Για δεύτερη φορά φέτος η ομάδα της Κατερίνης νίκησε το Ανατόλια στο φινάλε και για 5η φορά στο πρωτάθλημα πήρε ένα ματς που κρίθηκε με διαφορά 1-4 πόντων ή στην παράταση! Και να φανταστεί κανείς ότι οι “μελανόλευκοι” ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές με συνολική διαφορά τριών πόντων… Εκτοτε βέβαια απλά… δεν χάνουν αγώνα που κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα (βλ. πίνακα)!

«Δείξαμε πνεύμα νικητή»

«Στο τέλος δείξαμε πνεύμα νικητή γι’ αυτό και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Στέλιος Χατζηιωάννου. «Το παιχνίδι με το Ανατόλια ήταν για μας πολύ σημαντικό για δυο λόγους. Πρώτα επειδή θέλαμε να ξεπεράσουμε την κακή εμφάνιση του παιχνιδιού με τα Πεύκα και δεύτερον για να αποκτήσει αξία η νίκη του πρώτου γύρου μέσα στο Ανατόλια. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό.

Δεχτήκαμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και δώσαμε πολλές δεύτερες επιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν βελτιωμένοι στον αμυντικό τομέα, είχαμε καλύτερες επιθετικές επιλογές ωστόσο είχαμε χαμηλά ποσοστά στα περιφερειακά μας σουτ. Τώρα κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή του πρωταθλήματος, να ξεκουραστούμε λίγο, να αποκαταστήσουμε τους τραυματισμούς και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι με το Στρατώνι» είπε επίσης ο προπονητής του Πιερικού Αρχέλαου.

Τα φετινά… θρίλερ του Πιερικού Αρχέλαου

1. Πευκοχώρι 98-99 (παρ.) 1η αγωνιστική
2. Αίας Ευόσμου 66-68 2η αγωνιστική
3. Ανατόλια 97-94 (2 παρ.) 4η αγωνιστική
4. Στρατώνι 71-67 5η αγωνιστική
5. Ασπίδα Ξάνθης 112-105 (παρ.) 6η αγωνιστική
6. ΧΑΝΘ 67-66 12η αγωνιστική
7. Ανατόλια 75-74 17η αγωνιστική