Το «Hablando en Plata» του Σκαριόλο

Πέρα από επιτυχημένος προπονητής καθώς οδήγησε την εθνική Ισπανίας στη 2η θέση στο ολυμπιακό τουρνουά  του Λονδίνου έγινε πλέον και συγγραφέας. Ο λόγος για τον νέο τεχνικό της Saski Baskonia Laboral Kutxa, κοινώς Κάχα Λαμποράλ, Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα το βιβλίο του «Hablando en Plata- Las razones de un entrenador». Ο τίτλος του είναι ένα λογοπαίγνιο της έκφρασης «Hablando en Plata» που σημαίνει «μιλώντας ξεκάθαρα» ενώ παραπέμπει επίσης στο ασημένιο μετάλλιο των Ισπανών με την αναφορά της ισπανικής λέξης «Plata» (σ.σ. ασήμι).

Πολύτιμη συνεργάτης του στη συγγραφή δεν ήταν άλλη από την ισπανίδα σύζυγό του, πρώην μπασκετμπολίστρια, Μπλάνκα Άρες. Το βιβλίο πραγματεύεται τη πολυετή θητεία του Ιταλού κόουτς στα γήπεδα, και δη, σε αυτά της Ισπανίας, σκέψεις, απόψεις αλλά και γεγονότα από τη στιγμή που πάτησε στα γήπεδα ως πρώτος προπονητής μέχρι και όταν ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι αστείο αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα σε μια ομάδα και συνάμα να είναι τόσο έντονο το συναίσθημα ότι έπρεπε να παραιτηθώ όσο αμέσως μετά τη στέψη στο Λονδίνο. Μερικές φορές επιβάλλεται να πρυτανεύει η λογική των συναισθημάτων και ήξερα ότι είχε έρθει η ώρα να αναλάβει νέος «διοικητής» τα ηνία της εθνικής Ισπανίας» αναφέρει χαρακτηριστικά μέσα στο βιβλίο του σε  ότι αφορά τη ξαφνική αποχώρηση του.

Δύο εκ των κορυφαίων των «Φούριας Ρόχας», οι Πάου Γκασόλ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο ανέλαβαν να προλογίσουν το «Hablando en Plata- Las razones de un entrenador»  ενώ το παρών στο πάνελ στην επίσημη παρουσίαση έδωσαν οι Γκαρμπαχόσα και Ορένγκα.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στο ίδρυμα Cecare Scariolo, (σ.σ. έχει το όνομα του αείμνηστου πατέρα του Ιταλού προπονητή) και στηρίζει παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία. Το εν λόγω βιβλίο, όπως είναι φυσικό κυκλοφορεί προς το παρών, μόνο σε ισπανική έκδοση σε βιβλιοπωλεία της Ισπανίας αλλά ο εκδοτικός οίκος κάνει αποστολές σ’ όλη την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες στο turpial@turpial.com