Το review της αγωνιστικής (Α2)

Ο Απόλλωνας μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι με τους Ικάρους, το ίδιο και η Κηφισιά στο τοπικό ντέρμπι των βορείων προαστίων, ενώ η Λευκάδα έβαλε… φρένο στις υψηλές βλέψεις του ΟΦΗ. Οσον αναφορά το  ματς του Αμύντα με το Παγκράτι τα πολλά λόγια είναι περιττά καθώς λεπτομέρειες θα διαβάσετε παρακάτω… Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι το πρωτάθλημα της Α2 είναι  απλά συγκλονιστικό.

Ο MVP της αγωνιστικής: Οι Φίλιππος Μοσχοβίτης και Λεωνίδας Ζούπας Νίκος πραγματοποίησαν εμφανίσεις που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα. Αλλά η παρουσία του Νίκου Ψυλέα απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο ήταν απλά εκπληκτική. Οι 35 πόντοι (8/8β., 9/12δ., 3/5τρ., 5ρ., 4κλ.) του μαρτυρούν πολλά από όσα έκανε μέσα στο παρκέ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Ηταν ένα από τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής και η εξέλιξη του το επιβεβαίωσε. Στην αρχή συμβάδιζαν, στη συνέχεια ο Αμύντας πήρε το προβάδισμα, για να αντιδράσει το Παγκράτι στην τελευταία περίοδο και να κριθεί η νίκη σε καλάθι 3.8’’ πριν το φινάλε του αγώνα!

Το καλάθι της αγωνιστικής: Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από αυτό του Λεωνίδα Ζούπα. Ο 29χρονος γκαρντ σημείωσε 3.8” πριν από το τέλος το νικητήριο καλάθι χαρίζοντας στον Αμύντα μία νίκη που την ήθελε πολύ.

Το στατιστικό της αγωνιστικής: Ο Μύρωνας Παπαδάκης μοίρασε 14 ασίστ αλλά η “είδηση” είναι άλλη. Ο 23χρονος γκαρντ στα εκτός έδρας παιχνίδια μοιράζει 3,3 ασίστ μ.ό., ενώ αντίθετα εντός μοιράζει 11,6!!

Το black out της αγωνιστικής: Ο ΟΦΗ για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε σε ένα σπουδαίο παιχνίδι να πάρει τη νίκη. Το black out  δύο λεπτών στο 37′ και ενώ το σκορ ήταν 55-55 στοίχησε τη νίκη στην κρητική ομάδα.

Η διακοπή της αγωνιστικής: Οι ρέφερι έδρασαν πάλι! Κάποιες αποφάσεις των διαιτητών εξόργισαν τους οπαδούς της Λευκάδας και στο 25′ (37-41) οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα για περίπου 5 λεπτά. Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου, που έβρισκε αντίθετους όλους. Τελικά, η λύση βρέθηκε με το κλείσιμο των πτυσσόμενων εξεδρών και τον κόσμο να μεταφέρεται στο επάνω διάζωμα.

Το limit up: Το έχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από γεμάτα γήπεδα. Περίπου 3.000 πατρινοί γέμισαν την Περιβόλα στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα τους. Αξια αναφοράς είναι και η δυναμική παρουσία των φιλάθλων του Παγκρατίου στο κλειστό της Δάφνης.

Η ατάκα της αγωνιστικής: Το σάιτ του Πανελευσινιακού… ξαναχτυπά! «Σεισμός-Σεισμός, Πανελευσινιακός» αναφέρει η ιστοσελίδα του συλλόγου για το σπουδαίο «διπλό» στον Λαγκαδά.

Η… εξέδρα της αγωνιστικής: Και όταν εννοούμε εξέδρα δεν αναφερόμαστε στον παλμό και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων, αλλά στον μπασκετικό κοινό! Στο κλειστό της Δάφνης βρέθηκε όλος ο μπασκετικός κόσμος! Το παιχνίδι του Αμύντα με το Παγκράτι παρακολούθησε σχεδόν η μισή Β’ εθνική (χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι βρέθηκε κόσμος από τη Νήαρ Ηστ, Αιγάλεω, Κόροιβο), από τη Γ΄εθνική, αλλά και από τον Ικαρο Καλλιθέας.

Η απορία της αγωνιστικής: Τελικά τι ισχύει στις Σέρρες, θα αντικαταστήσουν τον προπονητή ή όχι;