Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 7η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής:

Ασφαλώς και έγινε στο Αιγάλεω. Για πολλούς, καλούς ή κακούς λόγους. Οι καλοί ήταν ότι χρειάστηκαν 45 δραματικά λεπτά για να κριθεί ο νικητής και ένα καλάθι του Μπένου 15’’ πριν από τη λήξη. Οι κακοί ήταν η είσοδος οπαδών στο παρκέ, ο τραυματισμός του Γιάννη Λίβανου από ρήψη αναπτύρα, η εκκένωση του γηπέδου για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Στον αγώνα με την πιο δραματική εξέλιξη, ο παίκτης που σημείωσε το νικητήριο καλάθι αξίζει και τον τίτλο του πολυτιμότερου. Αυτός ήταν ο Δημήτρης Μπένος, που είχε συνολικά και 14 πόντους στη νίκη του Αιγάλεω επί της Αναγέννησης Φλόγας.

Το σουτ της αγωνιστικής:

Ο Ανέστης Μάτος έβαλε 4 πόντους όλους κι όλους, ωστόσο το τελευταίο του καλάθι, σε νεκρό χρόνο, ήταν αυτό που έδωσε στην Αγία Παρασκευή και τη νίκη επί του Στρατωνίου.

Η φάση της αγωνιστικής:

Πρωταγωνιστής ο Παύλος Τοπάλης, μέρος το κλειστό Χαλκηδόνας. Ο 24χρονος φόργουορντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μιας καταπληκτικής εμφάνισης από πλευράς γηπεδούχων, όταν έκανε φόλοου κάρφωμα μετά το άστοχο σουτ του Μωυσιάδη, κι αφού η μπάλα αναπήδησε στη στεφάνη. Δεν βλέπεις συχνά τέτοιες φάσεις στη Β’ Εθνική.

Ο σκόρερ της αγωνιστικής:

Ο Δάνης Ελευθεριάδης έκανε φετινό ατομικό ρεκόρ πόντων με τους 25 πόντους που έβαλε κόντρα στον Ηρακλή. Αποδείχθηκαν υπεραρκετοί ώστε να οδηγήσουν και τον Αίαντα Ευόσμου σε μια εύκολη νίκη.

Η «πρεμιέρα» της αγωνιστικής:

Ο Διαγόρας προσπαθεί να περάσει τη μεταγραφή του Χρήστου Γκαβανόπουλου εδώ και τρεις εβομάδες. Τελικά τα κατάφερε και έπαιξε απέναντι στον Αίολο Τρικάλων. Εβαλε 6 πόντους αλλά στη συνέχεια θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα της Ρόδου.

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Ο Αίολος έγινε η 7η ομάδα που άρχισε μία σεζόν στη Β’ Εθνική με ρεκόρ 7-0, μετά τη Νέα Κηφισιά (2010-11), το ICBS (2004-05), τη Ξάνθη (2002-03), τον Πανελλήνο (1999-00), τον Αλιμο (1998-99) και το Ηράκλειο (1991-92).

Η «αναγέννηση» της αγωνιστικής:

Η Χαλκηδόνα έχασε τα πρώτα έξι παιχνίδια της στο πρωτάθλημα με 8-14 πόντους διαφορά και… έριξε 23 στη Νίκη Βόλου, που μέχρι πρότινος μετρούσε πέντε νίκες σε έξι αγώνες! Το πρωτάθλημα μάλλον ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα για τους νεοφώτιστους…