Η… υποψία του Νίκου Παππά, ότι δεν θα συμπεριληφθεί στα πλάνα του επιτελείου της εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, τον έθεσε εκτός ομάδας! Ο Έλληνας διεθνής «κόπηκε» απ’ τον ομοσπονδιακό προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος εξήγησε και το λόγο που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. «Δεν είχε κίνητρο για να συνεχίσει το ταξίδι του με την εθνική ομάδα, επειδή θεώρησε πως δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα του το τεχνικό επιτελείο εν όψει Ευρωμπασκετ», σχολίασε ο Ιταλός προπονητής, που έβαλε – όπως αναμενόταν άλλωστε – την ομάδα πάνω απ’ το «εγώ» του Νίκου Παππά κι επέλεξε να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών. «Πιστεύω πως το σωστό είναι να χωρίσουν οι δρόμοι μας εδώ, καθώς το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Δεν θέλουμε να έχουμε στην ομάδα ένα πρόσωπο που δεν είναι χαρούμενο. Το ταξίδι του με την εθνική τελειώνει εδώ», πρόσθεσε ο Τρινκιέρι που θα έχει στη Γαλλία την ευκαιρία να δει τους διεθνείς να περνούν απ’ το στάδιο της προετοιμασίας, σ’ αυτό της δράσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε σήμερα (8/8) με προορισμό τη Γαλλία, όπου και θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά με αντιπάλους την Κροατία, τη Γερμανία και φυσικά την οικοδέσποινα Γαλλία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε: «Αυτή είναι η δυσκολότερη περίοδος, καθώς τελειώσαμε α προετοιμασίας και θα γίνει ένα είδος μετάβασης, καθώς ξεκινάμε τα φιλικά. Τα πόδια είναι βαριά, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Θέλω οι παίκτες να λειτουργούν πολύ με το μυαλό Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να λειτουργήσουμε με το μυαλό τώρα. Εχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστούμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Για το τι περιμένει από αυτό το τουρνουά: «Η Εθνική έχει το DNA όποτε μπαίνει στο παρκέ να μπαίνει για να κερδίζει. Η μόνη διαφορά μεταξύ επίσημων και φιλικών αγώνων είναι ότι οι παίκτες θα μοιραστούν τον χρόνο, δεν θα παίξουν πάνω από είκοσι λεπτά ώστε να είναι όλοι στην ίδια κατάσταση χωρίς ν α ρισκάρουμε το οτιδήποτε. Φυσικά και θα μπούμε στο παρκέ για να παίξουμε και να κερδίσουμε».

Για την κατάσταση του Γιάννη Μπουρούση: «Δεν είμαι γιατρός. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένω να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά αυτό μπορεί να είναι σε μία εβδομάδα ή δύο εβδομάδες και αυτό γιατί ο τραυματισμός του είναι φοβερά επίπονος. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση για να μην πονά είναι να του ζητήσεις να μην αναπνέει. Κάτι που δεν είναι λογικό, οπότε πρέπει να συνηθίσει τον πόνο».