Τσάμης: «Η Μύκονος μπορεί να γίνει νησί του μπάσκετ»

Στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Άκου τι έκανες», «φιλοξενήθηκε» ο 40χρονος γκαρντ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΑΟ Μυκόνου, Άγγελος Τσιάμης, και μίλησε τόσο για την ομάδα, όσο και για τη στήριξη του κόσμου.

Για τον λόγο που αποφάσισε να παίξει στη Μύκονο: «Βρισκόμουν σε μια πολύ καλή ομάδα στην Α2 (σ.σ. Απόλλων Πατρών) και πιστεύω πως αν δεν υπήρχε κορωνοϊός θα διεκδικούσαμε την άνοδο στην Α1. Από εκεί και πέρα, βρέθηκα στη Ρόδο, μέτρησα τις προτάσεις που είχα, ήρθε η Μύκονος και αποφάσισα, μιας που είμαι και στα τελειώματα της καριέρας μου, να έρθω εδώ, γιατί είδα ένα όνειρο και ένα όραμα και μου αρέσουν ομάδες με αυτό το σκεπτικό. Οπότε κατέβηκα στη Μύκονο και νομίζω μέχρι στιγμής έχω δικαιωθεί. Μένει να δούμε τη συνέχεια».

Για την πορεία της ομάδας της Μυκόνου: «Σκοπός είναι να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Φτιάχτηκε μια ομάδα δυνατή, δείχνουμε σοβαρότητα και αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες με την ίδια ακριβώς σοβαρότητα. Το σερί «χτίστηκε» χωρίς ήττα, οπότε θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος, που λογικά θα είναι το παιχνίδι με την Πεύκη, για να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Για το αν αποτελεί στόχος το αήττητο: «Έτσι όπως δείχνει η κατάσταση, εμείς θέλουμε να τελειώσουμε με το αήττητο. Θεωρώ πως είμαστε η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και νομίζω πως αν κερδίσουμε τη Νίκη Αμαρουσίου και την Ελευθερία Μοσχάτου, ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε το πρωτάθλημα είναι να κερδίσουμε και το τελευταίο. Δείχνουμε απεριόριστο σεβασμό σε όλες τις ομάδες και παίζουμε με τον ίδιο τρόπο είτε έχουμε απέναντί μας τον 2ο είτε τον τελευταίο».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία στο παιχνίδι της Κυριακής να γεμίσει το γήπεδο και να περάσει καλά ο κόσμος. Κάθε Κυριακή εμείς κάνουμε διάφορα events και οι φίλαθλοι περνάνε πάρα πολύ καλά. Την έχουν «αγκαλιάσει» την ομάδα. Το βλέπουμε και στις ακαδημίες, που ξαφνικά έχουμε φτάσει τα 200 παιδιά μόνο στο μπάσκετ, οπότε αυτό από μόνο του έχει μεγάλη βαρύτητα και αξία. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και αν συνεχίσουμε έτσι, η Μύκονος πέρα από «νησί των ανέμων» θα γίνει και νησί του μπάσκετ».