galis_tsiprasΤην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε την Τρίτη 7/6 ο Νίκος Γκάλης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλησε κατ΄ αυτόν τον τρόπο να τον τιμήσει και ταυτόχρονα να ολοκληρώσει την ονοματοδοσία του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης». Ο Γκάλης έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την κόρη του, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

«Πως το κάνατε και στεκόσαστε στον αέρα; Προσπαθούσαμε, όλα τα παιδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πως το κάνατε;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Νίκο Γκάλη.
«Το έκανα… Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πως…» απάντησε χαμογελώντας ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών.
«Θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας, κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση, χάρη σε σας…» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά», υποστήριξε ο Νίκος Γκάλης και συνέχισε: «Ευχαριστώ πολύ και τον πρωθυπουργό που με τίμησε. Θέλω να περνάω από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο προσεχές Προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, επισήμανε: «Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κοντονής, είπε: «Με συναισθήματα αγάπης για την προσφορά του πήραμε αυτή την απόφαση. Η ελληνική Κυβέρνηση σήμερα δίνει το όνομα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα και ενός εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη στο μεγαλύτερο ελληνικό γήπεδο το ΟΑΚΑ, τιμώντας την προφορά του. Η ελληνική Πολιτεία εκπλήρωσε ένα χρέος της και ένα καθήκον, απέναντι σε ένα μεγάλο αθλητή. Θα είμαστε σε συνεννόηση και θα συναποφασίσουμε το πότε θα γίνει η τελετή».

Πηγή: presspublica.gr