Τσαουσίδης: «Και πάλι προς τα πάνω»

tsaousidis_2Οι εποχές που ανέβαινε την μία κατηγορία μετά την άλλη ανήκουν στο παρελθόν, όμως ο Πανελευσινιακός πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στην Α1. Οι “σταχυοφόροι” υποβιβάστηκαν πέρσι από το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας και η φετινή σεζόν τους βρίσκει στη Β’ εθνική. Ο κόουτς, Λευτέρης Τσαουσίδης, διανύοντας την 4η σεζόν του στην Ελευσίνα κλήθηκε να αναλάβει για πρώτη φορά ως head coach τα ηνία της ομάδας και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στα σχέδια που υπάρχουν.

Αναλυτικά:
Για την σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Ίλιον:
“Ξέραμε ότι πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Είχαμε δει ότι είχαν κάνει μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο. Πιστεύω ότι είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτό το παιχνίδι και για 35 λεπτά πήγαμε πολύ καλά τακτικά σε όλες τις πλευρές του γηπέδου. Στο τελευταίο τρίλεπτο το Ίλιον έκανε μία προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι και επιχειρώντας πολλά σουτ που βρήκαν στόχο κατάφερε να εκμεταλλευτεί ότι εμείς δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε στην άμυνα αλλά και στην επίθεση που χάσαμε κάποιες βολές. Τελικά παρ’ όλ’ αυτά φτάσαμε σε μία πολύ σημαντική νίκη”.

Για την ομάδα που βρέθηκε από την Α1 στην Β’ εθνική και το κλίμα που υπάρχει
“Αυτό που χαρακτηρίζει τους πάντες εδώ είναι η απόλυτη ψυχραιμία. Πρόκειται για εξαιρετικά συνειδητοποιημένους ανθρώπους που γνωρίζουν τις οικονομικές δυνατότητες που έχουν και τη δυναμική αυτής της ομάδας. Γνώριζαν ότι για μια ομάδα όπως η Ελευσίνα, η Α1 είναι μία δύσκολη κατάσταση που δεν είναι εύκολο να σταθείς να και να ανταποκριθείς. Έζησαν το όνειρο όντας πάντα απόλυτα συνειδητοποιημένοι χωρίς να υπάρχουν ποτέ στοιχεία διάλυσης. Γενικότερα υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που αγαπάει το σύλλογο πάρα πολύ και είναι αποφασισμένοι να τον στηρίξουν για να κάνει και πάλι μία διαδρομή προς τα πάνω”.

Για τους στόχους της ομάδας σε αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό πρωτάθλημα
“Το καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό της ομάδας το ρόστερ έμεινε άδειο κι έτσι πλην του Αβραμίδη χρειάστηκε να έρθουν 12 νέα παιδιά. Ο βασικός στόχος εξαρχής είναι να μπορέσει η ομάδα να κάνει μία καλή πορεία και να φτιάξει ένα κορμό που θα στηρίζεται σε ντόπια παιδιά της Ελευσίνας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει ένα διαφορετικό δέσιμο με την τοπική κοινωνία. Σε αυτόν τον κορμό Ελευσινίων προστέθηκαν και 5-6 πιο έμπειρα παιδιά που θέλουμε όλοι μαζί να μας οδηγήσουν σε μία καλή πορεία. Αυτό που προσπαθούμε να δημιουργηθεί είναι μία ομάδα που θα μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να δίνει ό,τι έχει σε κάθε ματς”.