Τ. Γκρόβερ: “Ο MJ μπορεί να παίζει άνετα και στα 50 του”

Ο αέρινος Μάικλ Τζόρνταν πατάει αύριο τα 50 του χρόνια και το αμερικάνικο μπάσκετ έχει κάθε λόγο  να γιορτάζει μαζί του. Το περιοδικό Sports Illustrated φιλοξενεί το 50ο εξώφυλλο του MJ και σχετικό αφιέρωμα για τα γενέθλια του.

Από το τεύχος δεν θα μπορούσε να λείπει η άποψη του ανθρώπου που γνωρίζει καλύτερα, ακόμη και από τον ίδιο τον Μάικλ Τζόρνταν, τη μπασκετική του αξία. Ο προσωπικός γυμναστής του αλλά και εγκάρδιος φίλος, Τιμ Γκρόβερ ερωτηθείς για τον επαγγελματισμό, το ήθος και τη συνέπεια που διέπουν τον αθλητή Μάικλ Τζόρνταν δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι «ακόμη και στα 50 του είναι σε θέση να επιστρέψει στο ΝΒΑ και να είναι πολύ καλύτερος από τους μισούς παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό».

Η δήλωση άλλωστε περί… ενδεχόμενης επιστροφής του έγινε από τον ίδιο τον Τζόρνταν, ο οποίος προειδοποίησε όταν μπήκε στο Hall of Fame: «Μια μέρα μπορεί να με δείτε να παίζω στα 50 μου… Ποτέ μην λες ποτέ, επειδή τα όρια όπως και οι φόβοι είναι συχνά μόνο μια ψευδαίσθηση».

«Οι ικανότητες που έχει είναι πολύ ανώτερες από όλων μας. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τη λέξη «καθήκον» διαφέρει και ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να παίξει στα 50 του. Εννοείται βεβαίως ότι η πολυετή απουσία και η ηλικία στερούν πράγματα αλλά (ο MJ) είναι κατά πολύ ανώτερος από πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός γυμναστής. Τα λεγόμενα του έρχονται να ενισχύουν και οι χθεσινές δηλώσεις ενός ακόμη αθλητή του. Ο Ντουέιν Γουέιντ αναφερόμενος στον Μάικλ Τζόρνταν παραδέχθηκε: «Ο MJ μπορεί να σκοράρει ακόμη 50 πόντους και στα 80 του χρόνια αλλά δεν θα μπορεί να είναι τόσο γρήγορος μέσα στο παρκέ όσο ήταν στο παρελθόν».