Τ. Νικητόπουλος: “Ζούμε την πιο ιστορική στιγμή του συλλόγου”

Nikitopoulos-Tasos_VlachopoΗ πορεία που είχε ο Προμηθέας Χαλανδρίου στο πρωτάθλημα του έδινε το δικαίωμα να ελπίζει στο κάτι παραπάνω. Κι οι παίκτες του φρόντισαν αυτό το κάτι παραπάνω να το κατακτήσουν με το σπαθί τους, όπως σχολίασε ο προπονητής της ομάδας Τάσος Νικητόπουλος λίγες ώρες μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα που οδηγεί τον σύλλογο για πρώτη φορά στα σαλόνια της Γ’ εθνικής. Ο προπονητής του Προμηθέα, που κλείνει τέσσερα χρόνια στην ομάδα του Χαλανδρίου μίλησε στο site του συνδέσμου των Ελλήνων προπονητών, τόσο για την άνοδο στη Γ’ εθνική, όσο και για την πορεία του συλλόγου, αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που ήταν και το “κλειδί” αυτής της επιτυχίας.

“Αυτή η χρονιά είναι η καλύτερη μας. Ζούμε την ιστορικότερη στιγμή του συλλόγου, καθώς ανεβήκαμε για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες. Δεν μπορούμε να είμαστε τίποτα άλλο εκτός από ευτυχισμένοι” ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου προπονητή, που κλείνει 4η σεζόν στην ομάδα του Χαλανδρίου.

Αναφερόμενος στα πλέι-οφ της Α’ ΕΣΚΑ δήλωσε ότι : “ευτυχήσαμε να έχουμε 2-0 τον Απόλλωνα από το πρωτάθλημα, μια ομάδα πολύ καλή και σκληρή. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας και προκριθήκαμε. Στη συνέχεια προετοιμάστηκαμε κατάλληλα για τον Άρη Πετρούπολης, που είναι ιδιαίτερη έμπειρη ομάδα, με τον ίδιο κορμό και έναν πολύ καλό προπονητή. Κάναμε το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο νομίζω ότι ήμασταν πιο αποφασισμένοι”.

Όσο για τους λόγους που ήταν τελικά ο Προμηθέας η ομάδα που ανέβηκε κατηγορία τόνισε ότι “σε ένα πρωτάθλημα και σε μια σειρά αγώνων πιστεύω ότι πάντα παίρνεις αυτό που αξίζεις. Νομίζω ότι ο Προμηθέας με τη χρονιά που έκανε το άξιζε. Έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια πολύ καλό μπάκετ για τη κατηγορία που βρισκόμαστε. Είναι μια δεμένη ομάδα με φανταστικό κλίμα. Και αυτό μετράει σε αυτές τις κατηγορίες προκειμένου να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες ενός πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά είχαμε το πιο βαθύ ρόστερ από τις άλλες ομάδες. Είχαμε πολύ καλούς ψηλούς και οι περιφερειακοί μας ήταν δεμένοι, γιατί έπαιζαν μαζί αρκετά χρόνια. Δουλέψαμε πολύ και αυτή η δουλειά μας βγήκε στο γήπεδο”.

Συνεχίζοντας ο Τάσος Νικητόπουλος συμπλήρωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες της ομάδας. Αυτοί είναι πρωταγωνιστές και χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν τώρα εδώ που βρισκόμαστε. Ειναι πολύ σημαντικό ότι ο κορμός που ανέβασε την ομάδα από την Β’ ΕΣΚΑ, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α’ ΕΣΚΑ και στην άνοδο.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, τον Γιάννη Αβραμίδη, που έχει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας με τη δουλειά που έκανε αυτά τα χρόνια, αλλά και τη διοίκηση για τη στήριξη προς τους παίκτες, αλλά και προς το πρόσωπο μου αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Βλαχόπουλο και τον έφορο κ. Χαραλαμπόπουλο”.

Ο Τάσος Νικητόπουλος ανέλαβε τον Προμηθέα στα μέσα της σεζόν 2010-2011, οδηγώντας την ομάδα στην 4η θέση. Την επόμενη σεζόν ήρθε η άνοδος στην Α’ κατηγορία μέσω των πλέι-οφ, ενώ την περασμένη χρονιά η ομάδα του Χαλανδρίου πήρε ξανά μέρος στα πλέι-οφ (της Α’ ΕΣΚΑ αυτη τη φορά), ενώ κατέκτησε και το κύπελλο ΕΣΚΑ. Για να έρθει φέτος η ιστορική άνοδος. Η διατήρηση του ίδιου προπονητή και του ίδιου κορμού ασφαλώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο: “Είναι σημαντική αυτή η εμπιστοσύνη μεταξύ παικτών και προπονητή. Είναι επίσης θετικό ότι κάθε χρόνο η ομάδα χρειάζεται να εντάξει λίγους παίκτες. Ήμασταν τυχεροί που οι παίκτες που ήρθαν αυτά τα χρόνια ταιριάξανε απόλυτα στο κλίμα της ομάδας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης αυτή η διαδικασία σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τα λάθη σου, να δεις τι έκανες καλά, τι πρέπει να κάνεις καλύτερα και να προχωρήσεις μπροστά”.

Ολοκληρώνοντας ο έμπειρος προπονητής θέλησε να αφιερώσει την άνοδο σε συγκεκριμένα πρόσωπα. “Αφιερώνω αυτή την επιτυχία μας στην οικογένεια Παπαγεωργίου, που ίδρυσε τον Προμηθέα, καθώς στον δάσκαλο μου από μικρή ηλικία, τον πατέρα μου” (σ.σ Βαγγέλη Νικητόπουλο).

Πηγή φωτογραφιών Twitter/Instagram/Facebook