Φιλανθρωπικό παιχνίδι Πανερυθραϊκού και ΑΕΝΚ στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους για τον Πανερυθραϊκό. “Έφυγε” πρόωρα, αλλά οι φίλοι του στον σύλλογο δεν τον ξέχασαν και το πιο σημαντικό συνεχίζουν να τιμούν το έργο του. Με όποιον τρόπο μπορούν… Και μία από τις ενέργειες που κάνουν στον Πανερυθραϊκό στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα είναι και το φιλικό παιχνίδι που θα δώσει η ομάδα με αντίπαλο την ΑΕΝΚ την Κυριακή (1/10), που θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με τους ιθύνοντες τον σύλλογο να ορίζουν την τιμή εισόδου στο κλειστό “Στέλιος Καλαϊτζής” για το παιχνίδι στο 1€ με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διπλασιάζονται από τον σύλλογο και να διατίθενται υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κηφισιάς!

Η ανακοίνωση-πρόσκληση του συλλόγου αναφέρει:

“Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-τμήμα Μπάσκετ, με συγκίνηση και κυρίως σεβασμό στην ιστορία του, ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στις 19.00, θα διοργανώσει φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με αντίπαλο τη γειτονική ΑΕΝ Κηφισιάς, στο κλειστό γυμναστήριο “Στέλιος Καλαϊτζής”, προς τιμήν ενός εκ των σημαντικότερων ανθρώπων της Πανερυθραϊκής οικογένειας, του αείμνηστου Δημήτρη Ραχωβίτσα.
Ο Δημήτρης υπηρέτησε τον Πανερυθραϊκό μας από τη νευραλγική θέση του Γενικού Αρχηγού για 6 συναπτά έτη (2003-2009), αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην εξέλιξη και την ιστορία της ομάδας μας, ενώ ποτέ δεν σταμάτησε να είναι δίπλα στον Πανερυθραϊκό, μέχρι και την τελευταία του στιγμή…
Ο αγαπημένος μας φίλος “έφυγε” από κοντά μας στα 59 του χρόνια, στις αρχές του 2013, αφήνοντας όμως πίσω του “πλούσια” παρακαταθήκη στο αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου μας και του αθηναϊκού μπάσκετ γενικότερα (σ.σ. υπήρξε απ’ τα πιο δραστήρια άτομα στο χώρο, έχοντας ακόμη διατελέσει παράγοντας σε Δούκα, ΓΣ Αμαρουσίου και Νίκη Αμαρουσίου, ενώ αποτέλεσε και μέλος του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής από το 1988 και μάλιστα ως διεθνής), αλλά και δύο σπάνια παιδιά, τον Μιχάλη και τον Ανδρέα, οι οποίοι συνεχίζουν το σπουδαίο έργο του αξέχαστου πατέρα τους.
Η φιλική αυτή αναμέτρηση με την ΑΕΝΚ (την έτερη ομάδα του Δήμου μας, που συμμετέχει κι εκείνη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής), αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα, θα έχει χαρακτήρα φιλανθρωπικό, με το κουπόνι ενίσχυσης να ανέρχεται στο 1 Ευρώ και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, θα διπλασιαστούν και θα διατεθούν υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κηφισιάς.
Παράλληλα, όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει και με τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες φαγητού, αλεύρι, ζάχαρη, τοματοπελτέ, γάλατα εβαπορέ), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες) και είδη καθαριότητας (καθαριστικά γενικής χρήσης, ΑΖΑΧ, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων, χαρτιά κουζίνας), τα οποία θα παραδωθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Να μην πέφτει καρφίτσα!
Για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη!
Για τον Δημήτρη Ραχωβίτσα…”.