Φιλικό με τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι για την εθνική μας ομάδα!

Οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει εδώ και κάμποσο καιρό, προκειμένου η εθνική μας ομάδα να παίξει σ’ ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Στο Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου είναι προγραμματισμένο ν’ αγωνιστεί και η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, λίγο πριν τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο κύπελλο. Με τις διαδικασίες και τις διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος και την “επίσημη αγαπημένη” μας να δηλώνει παρούσα στο τουρνουά αυτό, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη εκτός από την ομάδα των ΗΠΑ (με τ’ αστέρια της), αλλά και με τη Γερμανία.

Τα δύο αυτά φιλικά θα δοθούν στις 18 και 19 Αυγούστου στο Άμπου Ντάμπι, με την ελληνική ομάδα ν’ αντιμετωπίζει την πρώτη μέρα την Team USA και την δεύτερη τα “πάντσερ”. Θα έχουν προηγηθεί και δύο φιλικές αναμετρήσεις με τη Σλοβενία, αλλά και το καθιερωμένο πλέον τουρνουά “Ακρόπολις”.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος σχολίασε: “Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων. Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό”.