Φλιώνης: «Να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»

Ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής Παίδων στη δεύτερη νίκη επί της Ρωσίας, όχι μόνο επειδή ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά και διότι τα καλάθια του “πόνεσαν” τους αντίπαλους της Ελλάδας. Πλέον, η Εθνική έχει μπροστά της τον αυριανό αγώνα με την Ισπανία, από τον οποίον θα κριθεί ποια ομάδα θα κουβαλήσει στην επόμενη φάση δύο νίκες. Επομένως, έχει τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες…

«Οταν συναντήσαμε τους Ισπανούς στην Γκουανταλαχάρα ήταν ένα φιλικό παιχνίδι όπου οι προπονητές δεν αποκάλυψαν όλα τα χαρτιά τους. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Είναι το ντέρμπι του ομίλου. Φυσικά δεν μας αρκεί το ότι έχουμε περάσει ήδη στην επόμενη φάση. Θέλουμε αύριο την νίκη γιατί εκτός των άλλων θα την χρειαστούμε στην συνέχεια. Επιπλέον θέλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι καλύτεροι του ομίλου» δήλωσε ο διεθνής γκαρντ του Αρη.

Οσον αφορά τη νίκη επί της Ρωσίας, ο Φλιώνης δήλωσε: «Σε ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και τα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης για να έχεις ελπίδες να πας ψηλά. Εμείς ακόμη δεν έχουμε καταφέρει σε καμία περίπτωση να πιάσουμε το επίπεδο απόδοσης που θέλουμε και μπορούμε.

Παίζουμε σε πολύ πιο χαμηλά στάνταρ μέχρι στιγμής από τις δυνατότητες μας. Το θετικό, όμως, είναι ότι πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και συνεχίσουμε. Πιστεύω πως σύντομα θα βρούμε ρυθμό. Σήμερα έτυχε να είμαι εγώ. Χθες ήταν κάποιος άλλος και αύριο θα είναι κάποιος διαφορετικός. Η ουσία είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα και μέσα από την ομαδική προσπάθεια να έρχεται η νίκη».