Φοίβος Γυμνόπουλος: “Επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται ο Ηρακλής στην Α1 εθνική κατηγορία”…

Για “… επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται ο Ηρακλής στην Α1 εθνική κατηγορία” μίλησε ο προπονητή του “γηραιού” Φοίβος Γυμνόπουλος στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» στο wedradio της ΕΟΚ με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναφερόμενος στους στόχους που έχει ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης στην τρέχουσα περίοδο, τόνισε ότι “… ο ρεαλιστικός στόχος, πέρα του ότι θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε, είναι να φτάσει ο Ηρακλής στα play-off”, ενώ στάθηκε στην προσπάθεια που έχει γίνει από τους ανθρώπους του συλλόγου, ώστε να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τις πολλές δυσκολίες που υπήρχαν.

Για το παιχνίδι με τη ΝΕΜ: «Σ’ αυτό το πρωτάθλημα της Elite League, ενόψει του 2ου γύρου, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δυσκολίες για όλες τις ομάδες, οι οποίες παρουσιάζονται διαφορετικές σε σχέση με το ρόστερ τους, κάτι που κάνει λίγο δύσκολη τη δουλειά των προπονητών όσον αφορά το πώς θα κινηθούν τακτικά σε κάθε παιχνίδι που αντιμετωπίζουν. Η ΝΕΜ είναι μια απ’ αυτές τις ομάδες και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι προέρχεται από 2-3 συνεχόμενα κακά αποτελέσματα, ούσα μια ποιοτική ομάδα και με την προσθήκη καλών παικτών, είναι ένα παιχνίδι που χρήζει τεράστιας προσοχής. Θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια με ομάδες που αλλάζουν παίκτες έχουν να κάνουν περισσότερο με το πώς τα παιδιά θα μπουν μέσα και θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και λιγότερο με την τακτική προσέγγιση που θα έχουμε εμείς οι προπονητές».

Για το φετινό στόχο του Ηρακλή: «Έτσι όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα αυτήν τη στιγμή, ο ρεαλιστικός στόχος, πέρα του ότι θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε, είναι να φτάσουμε στα play-off και εκεί να είμαστε έτοιμοι τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης, όσο και τακτικά και οι αθλητές να ‘ναι στην καλύτερή τους κατάσταση στους αγώνες που θα κρίνουν την άνοδο στη Basket League. Για το ελληνικό μπάσκετ και όχι τον Ηρακλή ή για εμένα που είμαι προπονητής του, είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται ο Ηρακλής στην Α1 εθνική κατηγορία».

Για το ότι ανέλαβε μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που «χτίστηκε»: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος ο Ηρακλής παρουσιάστηκε με μια τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι άνθρωποί του και κατάφερε να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, χωρίς προετοιμασία, με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Το γεγονός ότι βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται είναι μια τεράστια επιτυχία των ανθρώπων αυτών, του προηγούμενου προπονητή, των αθλητών και του κόσμου. Αυτό συνάμα έχει και μια τεράστια δυσκολία, γιατί πρέπει σε ειδικές συνθήκες να δούμε πότε θα κάνει το φορμάρισμά της η ομάδα. Εμείς που αναλάβαμε κληθήκαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και στον τρόπο παιχνιδιού και στο ρόστερ και αυτό έχει τεράστια δυσκολία. Βέβαια, γι’ αυτό είμαστε, αυτή είναι η δουλειά μας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γιατί τα παιδιά δείχνουν πολύ άμεση ανταπόκριση στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και έχουν εντάξει τη φιλοσοφία μας σε αρκετά μεγάλο βαθμό».