Φρανκφούρτη και από εκεί Μανάιμ οι Εφηβοι

maneim_tournouaΗ Εθνική Εφήβων βρίσκεται ήδη στη Φρανκφούρτη, από όπου θα μεταβεί στο Μανχάιμ, προκειμένου να πάρει μέρος στο τουρνουά «Άμπερτ Σβάιτζερ» (26/3-2/4).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Ελευθεριάδης, τόνισε πως «πρόκειται απλά για ένα πολύ καλό πρώτο τεστ», προσθέτοντας: «Μας περιμένουν δυνατοί αγώνες, που θα μας βοηθήσουν να δούμε πού βρισκόμαστε. Και αυτό σε ένα από τα πλέον δυνατά τουρνουά που δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως μίνι παγκόσμιο».

Ο χαρακτηρισμός δεν είναι και … τυχαίος και φαίνεται και από τη σύνθεση των δύο ομίλων του τουρνουά. Στον Α’ Όμιλο αγωνίζονται οι Αυστραλία, Σερβία, Τουρκία, Αργεντινή, Γερμανία και Ιαπωνία και στο Β’ Όμιλο οι Ελλάδα, Αίγυπτος, Ιταλία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Αίγυπτο στις 14.45. Και μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των αναμετρήσεων μέσω στατιστικής στο σάιτ της Γερμανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (http://www.basketball-bund.de). Μέσω ίντερνετ θα μεταδοθούν οι αγώνες του Α’ Ομίλου (αυτός στον οποίο αγωνίζεται η οικοδέσποινα Γερμανία) και η τελική φάση.

Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι: Μιχάλης Λούντζης (Παναθηναϊκός), Χρήστος Ιορδάνου (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Μωραϊτης (ΑΕΚ), Δημήτρης Κουρέπης (Ίκαρος Κ.), Γιάννης Αγραβάνης (Δούκας), Θανάσης Μπολάτογλου (Ιωνικός Ν.), Θανάσης Δομπρογιάννης (Περιστέρι), Κώστας Παπαδάκης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Χρηστίδης (Μαντουλίδης), Διονύσης Τάταρης (Απόλλωνας Π.), Στάθης Παπαδάκης (Περιστέρι), Ανδρέας Σκούφης (Προμηθέας).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 26 Μαρτίου

Α’ Όμιλος

15.00 Αυστραλία-Σερβία
17.15 Τουρκία-Αργεντινή
21.00 Γερμανία-Ιαπωνία

Β’ Όμιλος

14.45 Αίγυπτος-Ελλάδα
17.00 Ιταλία-Κίνα
21.30 ΗΠΑ-Γαλλία