Η ήττα φέρνει γκρίνια… Κι αυτό δεν πρόκειται να το αποφύγουμε ούτε και στην περίπτωση της ήττας της εθνικής ομάδας από την Κροατία, με τις επικρίσεις να είναι προ των πυλών! Το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο “έσβησε”, όμως όπως τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς “… χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά από αυτή την ήττα πιθανότατα θα δούμε κάτι καλό από αυτή την ομάδα στο μέλλον”. Και δεν έχει άδικο…

katsikaris«Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη. Είχαμε το χειρότερο ξεκίνημα που μπορούσαμε να κάνουμε. Δεχθήκαμε τρίποντα, αστοχήσαμε. Δεν είχαμε ισορροπία στο παιχνίδι μας. Είχαν πιο έμπειρη ομάδα και μας τιμώρησαν. Τους κυνηγήσαμε στο σκορ από εκείνο το σημείο και μετά. Μας έδιναν τα τρίποντα με τον τρόπο που αμύνθηκαν, αλλά αυτή είναι μια αδυναμία μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ και ήταν καλοί στην άμυνα, ενώ είχαν και την ηρεμία να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Η άμυνά μας ήταν απαράδεκτη στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε μια φάση στο πρώτο μέρος χάναμε με 24 πόντους. Κάναμε προσπάθεια, τελειώσαμε το ημίχρονο στο -10. Είχαμε προβλήματα στην επίθεσή μας. Ήταν σκληρό για εμάς και την ομάδα. Αυτή τη στιγμή, σε μια τέτοια ήττα, το ελληνικό μπάσκετ και αυτή η νέα γενιά ξεκινά ένα νέο ταξίδι με περισσότερη αισιοδοξία. Το ελληνικό μπάσκετ θα είναι εκεί. Χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά από αυτή την ήττα πιθανότατα θα δούμε κάτι καλό από αυτή την ομάδα στο μέλλον».

“15 λεπτά δεν ήταν αρκετά”

katsikaris_mantzaris_mpogrisΟ Βαγγέλης Μάντζαρης με τη σειρά του ανέφερε: «Ο προπονητής με κάλυψε. Στα πρώτα 15 λεπτά δεν υπήρχαμε στο παιχνίδι. Η Κροατία έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα και την επίθεση. Παλέψαμε στη συνέχεια. Επιστρέψαμε, γυρίσαμε από το -24. Όταν το ματς ήταν κοντά στο σκορ στο δεύτερο μέρος δεν βάλαμε τα ανοιχτά σουτ. Έτσι χάσαμε το παιχνίδι. Είμαστε μαζί 20 μέρες. Δεν μπορούμε να παίζουμε καλά για 40 λεπτά συνέχεια. Παίξαμε καλά 15 λεπτά αλλά δεν ήταν αρκετά για εμάς».