Άστραψε και βρόντηξε το απόγευμα του Σαββάτου (30/9) ο πρόεδρος του Κεραυνού Αιγίου Χάρης Μπόγδανος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εξαπέλυσε πυρά προς πολλές κατευθύνσεις, τονίζοντας ότι η ομάδα του δέχεται πολυμέτωπη επίθεση. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν η ομάδα μπάσκετ της Ακράτας, ο Δήμος Αιγιάλειας και ειδικότερα ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, αλλά και ο κόουτς της Ακράτας και πρώην τεχνικός του Κεραυνού, Παναγιώτης Ζωντός, ο Δημήτρης Λυμπέρης, ο Τζίμης Γεώργαρος διεκδικεί δικαστικά μέρος παλιάς οφειλής) και πολλοί ακόμη.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Χάρη Μπόγδανου έχουν ως εξής:
– «Εγώ έχω τρία παιδιά, τον Τάσο, τον Ανδρέα και τον Κεραυνό Αιγίου. Οταν της λέαινας της πειράξεις τα παιδιά την τρελαίνεις και θα αντιδράσει. Ετσι και εγώ τώρα με τον Κεραυνό…».
– «Εγώ για τον Παναιγιάλειο έχασα και την ζωή μου και τώρα με χτυπούν σαν να είμαι ο Αλ Καπόνε. Αλλά 100 η αλεπού και 101 τα αλεπουδάκια γίνεται; Δεν γίνεται…».
– «Ηρθα στο Αίγιο τον Μάιο του 1982. Εγινα πρόεδρος στον Παναιγιάλειο και στον Κεραυνό Αιγίου. Εχω βοηθήσει τα μέγιστα αυτήν την πόλη. Εχω κάνει 15 δουλειές εδώ. Εχω τρέξει όσο ο Βέγγος για την περιοχή και για τις ομάδες της. Είμαι ο αρχιΒέγγος για το Αίγιο».
– «Η θέση του προέδρου του Κεραυνού Αιγίου είναι βαριά, είναι ηλεκτρική καρέκλα. Και δυστυχώς κάποιοι δεν την σέβονται. Δεν μπορεί π.χ. ο κ. Τζίμης Γεώργαρος να μας πηγαίνει στον Αρειο Πάγο. Την χρονιά που έπαιζε πέσαμε κατηγορία. Σε όλους κόψαμε χρήματα τότε. Κι, όμως, αυτός δεν αναγνώρισε τίποτα, δεν σεβάστηκε τίποτα…».
– «Η Ακράτα είναι μια ομάδα χωρίς ιστορία. Ενα χωριό εκπροσωπεί. Η Ακράτα δεν είναι καν πόλη. Πουλήσανε κάποιοι τα γίδια τους και κατεβήκανε και πήρανε κτήματα…».
– «Που είναι σήμερα τα άλλα μέλη της διοίκησης του Κεραυνού; Γιατί με αφήσανε μόνο μου; Εχουν παραιτηθεί τρεις φορές. Δεν πειράζει, εγώ θα πω αυτά που πρέπει να πω και ας με πουν πάλι γραφικό… Εχω να κοιμηθώ 3 ημέρες για τον Κεραυνό μου…».
– «Περισσότεροι από 500.000 Ελληνες ξέρουν το Αίγιο για 4 πράγματα. Για την Παναγία την Τρυπητή, για τα Ψηλαλώνια, για τον Παναιγιάλειο και για τον Κεραυνό Αιγίου. Η ομάδα μου, λοιπόν, είναι ένας από τους πρεσβευτές του Αιγίου. Ολη η μπασκετική Ελλάδα ξέρει τον Κεραυνό. Και, όμως, ο Δήμος Αιγιάλειας μου ζητάει 2.500 ευρώ το χρόνο για το γήπεδο! Γιατί κύριε Δήμαρχε; Είσαι καλό παιδί, αλλά σε παρασέρνουν κάποιοι. Για πόσο καιρό ακόμη θα αφήνεις να μας κουνάει η Ακράτα το χέρι; Ο Κεραυνός έχει και πολιτική ισχύ, μπορεί να επηρεάσει κόσμο. Να το γνωρίζουν αυτό κάποιοι…».
– «Ο Δήμος φέτος πουλάει διαφημίσεις στο γήπεδο εις βάρος μου. Μου πήραν την σέντρα και τα δυο φάουλ, εκεί όπου έβαζα τις διαφημίσεις μου εγώ. Πως να μην αντιδράσω; Σαμουήλ θα γίνω, Κούγκι θα το κάνω!!!».
– «Μου πήραν μετά από 18 χρόνια μέχρι και το Γραφείο των Φυλάκων του κλειστού γηπέδου. Με αφήνουν χωρίς ζεστό νερό, ενώ στην Ακράτα γίνεται εντελώς το αντίθετο. Δηλαδή τα πατρινόπουλα που παίζουνε στον Κεραυνό θα πρέπει να αναγκάζονται να γυρίζουν στην Πάτρα για να κάνουν μπάνιο μετά τις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας μέσα στο καταχείμωνο; Μου είπαν επίσης να πάρω τις ταμπέλες μου από το γήπεδο. Το έκανα έστω και αν ήταν προσβλητικό. Πήγα, όμως και είδα ότι οι αντίστοιχες διαφημιστικές πινακίδες του Σεριφάτου ήταν τακτοποιημένες. Ποιο Σεριφάτο; Υπάρχει χάντμπολ; Τους πήγε ο Παπασταύρου στην Α1 και μετά τον άφησαν όλοι, δεν τον βοήθησε κανείς. Ξέρει κανείς Ελληνας φίλαθλος ποιος πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ; Οποιον και να ρωτήσεις, όμως, ποιος κατέκτησε την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ή το Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο, όλοι θα σου πουν την απάντηση».

ΠΩΣ ΤΟΡΠΙΛΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΑΚΡΑΤΑ…

Ο Χάρης Μπόγδανος αποκάλυψε ότι ενώ είχε συμφωνήσει πριν από μερικά χρόνια με την Ακράτα για συγχώνευση, διατηρώντας ο ίδιος την προεδρία του νέου Συλλόγου (για τον ίδιον ήταν κάτι αδιαπραγμάτευτο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά), το σχέδιο «ναυάγησε» επειδή οι Ακρατινοί έδειξαν άσχημη και απρεπή συμπεριφορά σε ένα αδιάφορο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων, το οποίο κέρδισαν μέσα στο Αίγιο στην παράταση (σ. 14/5/2017, σκορ 75-77). «Ηταν προτελευταία αγωνιστική και ήμασταν και οι δυο αδιάφοροι βαθμολογικά. Είχαμε σωθεί και οι δυο ομάδες. Εμείς θα ήμασταν 9οι ό,τι και να γινόταν και η Ακράτα 6η», τόνισε ο Χ. Μπόγδανος και πρόσθεσε: «Εγώ είχα ετοιμάσει, μάλιστα, και ανθοδέσμες και σαμπάνιες για να γιορτάσουμε μαζί. Και αυτοί με το που τελείωσε ο αγώνας πανηγυρίζανε επιδεικτικά σαν να κέρδισαν το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί τους είπα ότι τελείωσαν οριστικά για μένα».

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ, ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ, Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΩΝΤΟΣ

Ο Χάρης Μπόγδανος ήταν «καταπέλτης» μιλώντας για την Ακράτα, τον Δ. Λυμπέρη και τον Παναγιώτη Ζωντό. Αναλυτικά:
– «Δυστυχώς υπάρχει κόντρα Αιγίου και Ακράτας. Και σαν πόλεις και σαν ομάδες. Η Ακράτα, βέβαια, το ξαναλέω: Δεν είναι πόλη, ένα χωριό είναι».
– «Ο κ. Χάρης Σπηλιωτόπουλος είναι Ακρατινός. Δεν μας φέρεται ισότιμα. Και συμπεριφέρεται σαν… Υπουργός Αθλητισμού. Μου μείωσαν τις προπονήσεις στις Ακαδημίες μου, έδιωξαν την Εφηβική μας ομάδα από το γήπεδο… Ρωτήστε τον Νίκο τον Αρβανίτη. Εγώ για ό,τι λέω έχω πάντα μάρτυρες, τα καταγράφω όλα…».
– «Η Ακράτα μου ζήτησε τους μικρούς Παρίση και Γουβέλη. Τους έδωσα αμέσως. Θέλανε να παίξουνε εκεί; Ας παίξουνε εκεί. Μετά μου πήραν, όμως, και τον Μύρωνα Παπαδάκη για να ενισχυθούν αυτοί και να αποδυναμώσουν, ταυτόχρονα, και εμένα. Ανεβάσανε απίστευτα την προσφορά για να με χτυπήσουν. Ο κ. Ζωντός, που του φέρθηκα άψογα όλα αυτά τα χρόνια και αυτός ξέρει πολύ καλά τι εννοώ, με διαβεβαίωσε ότι δεν συμμετείχε σε όλο αυτό. Οτι ευθύνεται δήθεν η Επιτροπή Μεταγραφών της Ακράτας. Φυσικά και δεν τον πιστεύω».
– «Οταν έμαθα ότι ο Αίολος Αστακού διαλύθηκε ήταν 01:03 τα ξημερώματα. Στις 01:04 έχω πάρει τηλέφωνο τον Δημήτρη Λυμπέρη και συμφωνήσαμε προφορικά. Και ενώ τα είχαμε βρει στο οικονομικό, μου ζήτησε επιταγή, κάτι που εγώ όλα αυτά τα χρόνια δεν το συνηθίζω. Του την έκανα, όμως, κι αυτήν την χάρη. Μετά μου ζήτησε η επιταγή να είναι τριτεγγυημένη. Του είπα: «Θα γίνει ό,τι θες, αλλά ορκίσου στην τιμή σου ότι όποια άλλη ομάδα και να σε πάρει τηλέφωνο μέχρι να υπογράψουμε εσύ δεν θα το σηκώσεις». Ορκίστηκε. Την άλλη μέρα, όμως, μου έστειλε SMS ότι δεν θα συνεργαστούμε για μια ακόμη φορά. Του απάντησα όντως απότομα. Ξέρω ότι το δείχνει αυτό το SMS σε όλη την Πάτρα. Ναι, του είπα ότι θα το πληρώσει αυτό, ότι δεν έχει τιμή και ότι έκλεισε οριστικά γι΄ αυτόν η πόρτα του Κεραυνού. Ναι, του τα έγραψα όλα αυτά και έγραψα και άλλα. Το ξέρετε, όμως, ότι μου είχε κάνει το ίδιο και πριν από μερικούς μήνες; Είχαμε συμφωνήσει για 10.000 ευρώ και πήγε για 10.500 στον Αστακό, στις αρκούδες… Μετά από αυτό πως θα περάσει τα διόδια για το μεταξύ μας παιχνίδι; Και έβαλε και τον Ανδρέα τον Βουρνά τον φίλο του για συμπαραστάτη. Τους αφήνω και τους δυο στην κρίση του Τάκη Τσιβγινίδη, του Κώστα του Μαρλαφέκα, του Θόδωρου του Σκόνδρα και του Σπύρου του Ταρνάρη».
– «Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Εγώ δεν μισώ κανέναν. Δεν μισώ ούτε τον Λυμπέρη, παρά την προδοσία του. Ξέρω τον αδερφό του, τον γίγαντα, τον Βασίλη, που μου έσωσε την ζωή κάποτε σε κάτι επεισόδια, ξέρω την οικογένειά του, έχω πάει σπίτι του. Τα χρήματα, όμως, τον τύφλωσαν τον Δημητράκη…».
– «Μαγκάκια της Ακράτας θα φάτε 30 πόντους στο κεφάλι όταν συναντηθούμε στο παρκέ… Ετοιμάσου κύριε Ζωντέ…».

Κώστας Λαμπρόπουλος
Πηγή: pelop.gr