Χαραλαμπόπουλος: «Αξίζουμε το κάτι παραπάνω»

xaralampopoulosΜέσα στους πανηγυρισμούς, τα χαμόγελα, κάποιοι κοιτούσαν και τα στατιστικά, ελέω δουλειάς. Και άρχισαν να ψάχνουν και να σημειώνουν.

Το τριπλ νταμπλ του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου είναι κάτι που έχει να καταγραφεί σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων από το 2004. Ποιον δεν απασχόλησε καθόλου το συγκεκριμένο θέμα; Τον ίδιο τον Έλληνα φόργουορντ…

«Όχι, δεν με απασχολεί καθόλου είναι η αλήθεια. Με απασχολεί ότι είμαστε ομάδα, ότι παίξαμε σαν ομάδα. Με απασχολεί ότι είμαστε σκληροί στην άμυνα, κάναμε καλές επιλογές στην επίθεση στο τέλος. Μείναμε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν αφήσαμε τους Γάλλους να τρέξουν στο γήπεδο και δεν πήραν εύκολους πόντους από εκεί».

Για πολλούς η Γαλλία ήταν το φαβορί, αλλά όχι για τον ίδιο ή τους συμπαίκτες του: «Δεν νομίζω ότι σκέφτηκε κάποιος από εμάς ότι είναι το φαβορί. Καθόλου! Σε αυτή τη διοργάνωση δεν υπάρχει φαβορι και αουτσάιντερ. Και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη ξεγραμμένη την είχαν οι περισσότεροι, αλλά είναι στους τέσσερις. Οπότε όλα θα πρέπει να τα περιμένει κάποιοα από την κάθε ομάδα που συμμετέχει. Ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ λοιπόν. Παίξαμε ως ομάδα και έτσι νικήσαμε».

Η Ελλάδα έφτασε στην τετράδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 στην Κρήτη, έφτασε στην τετράδα και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στην Τουρκία. Αυτή τη φορά θέλει το βήμα παραπάνω: «Φυσικά και το θέλουμε. Εδώ και δύο χρόνια σταματάμε στην τετράδα. Δεν ήταν ο στόχος αυτός. Το μετάλλιο είναι ο στόχος. Δεν είμαστε χαρούμενοι με την τέταρτη θέση. Θέλουμε το κάτι παραπάνω. Φέτος το δικαιούμαστε και το αξίζουμε και ξέρουμε ότι θα εξαρτηθεί από το πώς θα παίξουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Και πρώτα με τη Λιθουανία, που είναι ο αυριανός αντίπαλος για την Ελλάδα: «Έχουμε ξαναπαίξει και ξέρουμε ότι μια καλή ομάδα που ξέρει να χειρίζεται το πικ εντ ρολ, είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, παίρνει καλές επιλογές στην επίθεση, ξέρει να κυκλοφορεί την μπάλα καλά. Θέλουμε να περιορίσουμε κάποιους παίκτες να μην βάλουν εύκολα καλάθια, να μην τρέξουν στο γήπεδο. Έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη. Δεν είναι η ομάδα φόβητρο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως και στα άλλα παιχνίδια που νικήσαμε που πήραμε τη νίκη».

Η… συζήτηση γινόταν με τον ίδιο να κάθεται σε μία καρέκλα, αρκετά κουρασμένο από την υπερπροσπάθεια. Και πάλι όμως στο παρκέ η ενέργεια δεν έμοιαζε να του λείπει. Και ο καλύτερος μάρτυρας, για να κάνουμε τον κύκλο, ήταν το τριπλ νταμπλ. Από πού αντλεί αυτή την ενέργεια ένας παίκτης που έχει παίξει 36’55’’; «Είναι πολλά τα κομμάτια από τα οποία αντλώ ενέργεια. Θέλω να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι, να παίζω καλά να δίνω ενέργεια στην ομάδα. Δεν θέλω να σταματώ να παίζω και πιστεύω πως όλο αυτό μου δίνει από μόνο του αυτή την ενέργεια στο παιχνίδι».