Χατζηδάκης: «Θα τα δώσουμε όλα για την καλύτερη θέση που μπορούμε»

Η υπέρβαση δεν έγινε ποτέ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων από την ελληνική ομάδα. Παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων, η Εθνική αποκλείστηκε από τους “16” στο Ευρωμπάσκετ και έτσι πέρα από την ευκαιρία να κυνηγήσει ένα μετάλλιο, έχασε παράλληλα και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 του 2019. Πάλι καλά που δεν θα χρειαστεί να παίξει και για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, μιας και η Ελλάδα έχει αναλάβει ήδη τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ Εφήβων του 2019…

«Δίναμε το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι τώρα στο τουρνουά και παρόλο που βρεθήκαμε αρκετά νωρίς πολύ πίσω στο σκορ καταφέραμε να το γυρίσουμε και να περάσουμε μπροστά. Δυστυχώς κάποιες κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση μας στέρησαν την πρόκριση στο τέλος», δήλωσε ο Μάνος Χατζηδάκης μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό από την Γαλλία στη φάση των “16”.

«Στενοχωριόμαστε περισσότερο γιατί ξέρουμε πως μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, όμως προχωράμε, γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Παίζουμε με την Ισπανία που αν και έχασε από το Μαυροβούνιο, παραμένει μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε. Είναι κάτι που το θέλουμε εμείς οι ίδιοι».