Χουχουλής: «Μας πίστεψαν και οι… άπιστοι Θωμάδες»

Η παραμονή του Πανερυθραϊκού στην Α2 αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο και τον Δημήτρη Χουχουλή. Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν, το μέλλον του στο σύλλογο, αλλά και τους… άπιστους Θωμάδες που δεν πίστευαν στον Πανερυθραϊκό.

Αναλυτικά:

«Για εμάς η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και είχαμε να πετύχουμε έναν πολύ μεγάλο στόχο, που ήταν η παραμονή μας στην κατηγορία. Επιλέξαμε να πάμε με αλήθειες προς όλους, τη στιγμή που απ’ ό,τι μαθαίνω τα περισσότερα σωματεία είχαν κάνει προϋπολογισμούς που δεν βασίζονταν σε αληθινά δεδομένα. Έτσι, υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά στην αποπληρωμή των συμφωνηθέντων. Η ομάδα έκανε αληθινές προτάσεις σε κάποιους παίκτες, τις οποίες αρνήθηκαν, αφού θεωρήθηκαν χαμηλές. Έτσι, επενδύσαμε πάνω σε κάποια παιδιά χωρίς πολλές εικόνες από την Α2. Τους δώσαμε το κίνητρο να παλέψουν για κάτι σημαντικό.

Κάναμε μεγάλες νίκες, κερδίζοντας και τις πέντε πρώτες ομάδες στην έδρας μας, με εξαίρεση τον ΚΑΟΔ, από τον οποίο χάσαμε με καλάθι στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Κάναμε κάποιες ήττες στην παράταση. Ακόμα και στη δεύτερη παράταση. Ηττηθήκαμε στο Παγκράτι, όπου έγινε μακελειό στο ημίχρονο με… ιπτάμενη φυσούνα και πατερίτσες. Ήταν μία κοινή προσπάθεια απ’ όλους και πάνω απ’ όλα αληθινή. Μετά από νίκες και ήττες δεν απογοητευόμασταν ούτε ενθουσιαζόμασταν. Μέναμε ζωντανοί. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική διεκδικήσουμε παραμονή, την οποία κερδίσαμε παλικαρίσια και πάνω απ’ όλα μέσα στο γήπεδο.

Στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο κερδίσαμε με καλάθι που βάλαμε 12” πριν από το τέλος. Με τον Αρκαδικό στην τελευταία αγωνιστική βρισκόμασταν 5 πόντους πίσω 2’44” πριν λήξει και καταφέραμε να το γυρίσουμε, χάρη στα δύο τρίποντα… καρδιάς του Στέλιου Κοντούδη. Προς τιμήν τους το Ρέθυμνο και ο Αρκαδικός έπαιξαν στο 100% τους. Μακάρι όλες οι ομάδες της Α2 να το έκαναν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτές της δύο ομάδες που πάλεψαν στα ίσια και θα το έλεγα ακόμα κι αν χάναμε. Πριν από δύο χρόνια ο Πανερυθραϊκός είχε πέσει με περίεργα παιχνίδια. Βέβαια, για να φτάσουμε και να εξαρτόμαστε από άλλα αποτελέσματα, φταίμε κι εμείς. Μπράβο και στον Απόλλωνα που ήρθε και μας κέρδισε μέσα στην Ερυθραία».

Στη συνέχει ο Δημήτρης Χουχουλής στους… άπιστους Θωμάδες που δεν πίστευαν στον Πανερυθραϊκό: «Δεν ζητήσαμε ποτέ να μας χαριστεί τίποτα, κι αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη τον προκαλώ επώνυμα να έρθει να μας το πει. Ό,τι έχουμε καταφέρει, είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς. Του χρόνου θα είναι η 4η χρονιά μας στην Α2, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστούμε πως πριν από 10 χρόνια παίζαμε στο τοπικό. Αξιοσημείωτη είναι και φετινή μας σωτηρία, που συνοδεύτηκε με ρόστερ από αληθινό μπάτζετ, ενώ μεγάλη αποτυχία ήταν η προ διετίας πτώση μας στη Β’ Εθνική, έχοντας μάλιστα διπλάσιο μπάτζετ από το τωρινό.

Αν όταν ξεκινούσαμε αυτή τη διαδρομή πριν από 10 χρόνια και λέγαμε πως θα φτάναμε σε αυτό το σημείο θα κορόιδευαν και θα μας έπαιρναν με τα… γιαούρτια. Όμως, δώσαμε απαντήσεις. Οι παίκτες που πέτυχαν το φετινό στόχο είναι μεγάλοι μάγκες που τα κατάφεραν και διέψευσαν τους πάντες. Ακόμα και τους… άπιστους Θωμάδες! Μεγάλο μερίδιο έχει ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Μανωλόπουλος, στον οποίο αφιερώσαμε την παραμονή. Η διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από τον τεχνοκράτη, Σπύρο Γριβέα, τον Μιχάλη Χατζόπουλο και τον Διονύση Κατσιώτη. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συνεργάτες που είχα φέτος μαζί μου, Γιώργο Κολέτση και Μιχάλη Ραχωβίτσα. Η ομάδα αυτή έχει δύναμη και μέταλλο.

Δοκιμάστηκε και άντεξε, με αποτέλεσμα να εδραιώνεται σιγά-σιγά στη συνείδηση του μπασκετικού κοινού. Το γήπεδό μας αν και δεν χωράει γύρω 400-500 άτομα είναι σχεδόν πάντα γεμάτο. Όλοι αυτοί δεν είναι μόνο φίλοι του Πανερυθραϊκού, αλλά και άτομα που προέρχονται από το μπασκετικό κόσμο. Ευχαριστούμε και τον σύνδεσμο φιλάθλων της ομάδας που μας βοήθησε, μέσα σε κόσμια πλαίσια. Στην ομάδα έχουν γίνει πράγματα πρωτοποριακά, με τμήμα μάρκετινγκ και άρτια οργάνωση σε όλους τους τομείς. Τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ είναι πάρα πολύ δύσκολα και αναμένεται να γίνουν ακόμα δυσκολότερα.

Πρέπει όλοι όσοι σχετιζόμαστε με το χώρο να αναπροσαρμόσουμε τις σκέψεις μας αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει μπάσκετ. Το πράγμα έχει ξεφύγει. Μακάρι να επέλθει ισορροπία σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Το μπάσκετ είναι κάτι που το χρειάζεται η κοινωνία. Διοργανώνουμε ένα καμπ με 50-60 παιδάκια και νιώθουμε πως τους προσφέρουμε κάτι, γεγονός που μας γεμίζει.Οι ομάδες προσφέρουν στην οικογένεια και συμβάλλουν στο να διαπλαστούν χαρακτήρες. Πρέπει να βγάλουμε λίγο ενέργεια και να απαγκιστρωθούν από το facebook και τις καφετέριες, παραμένοντας συνεχώς σε αδράνεια».

Τέλος, αναφέρθηκε και για το μέλλον του στην ομάδα: «Όσον αφορά τη συνέχειά μου στην Ερυθραία, κάποια στιγμή όλα τα πράγματα στη ζωή τελειώνουν. Είναι δύσκολο για μένα να το δω από πλευρά επαγγελματικής σχέσης. Είναι ψυχολογική. Ο Πανερυθραϊκός αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν είναι αυτή τη στιγμή που θα τελειώσει… Ό,τι απόφαση και να πάρω, θα την πάρω από κοινού με τους διοικούντες.

Με αυτή την ομάδα θα γίνει το καλύτερο, γιατί το αξίζει. Είναι πολύ νωρίς, να χαρούμε αυτό που πετύχαμε. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους αυτούς που δούλεψαν, ώστε να φτάσει η Ερυθραία να διανύει σε 10 χρόνια τον 4ο χρόνο της στην Α2. Να βρίσκεται δηλαδή σταθερά στις 30 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η ζωή συνεχίζεται. Νιώθω τόσο γεμάτος που ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα, είτε μείνω και κάνω μία επιτυχία, είτε φύγω και κάνω μία αποτυχία δεν θα με επηρεάσει. Έχω περάσει υπέροχα χρόνια εδώ».