Χριστοδούλου: «Δείξαμε πως είμαστε πολύ μάγκες»

ÅËËÁÄÁ - ÓËÏÂÅÍÉÁ (ÅÕÑÙÐÁÉÊÏ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ ÍÅÙÍ ÁÍÄÑÙÍ 2014)Η άμυνα ήταν το κλειδί της πρόκρισης για την Εθνική ομάδα Νέων σύμφωνα με τους Αντρέα Χριστοδούλου και Στέλιο Πουλιανίτη.

Ο Αντρέας Χριστοδούλου σχολίασε: «Σήμερα ήταν τελικός, καθώς με νίκη προκρινόμασταν, ενώ με ήττα θα μέναμε εκτός 8άδας. Σήμερα δείξαμε πως είμαστε πολύ μάγκες. Μπήκαν επιτέλους τα σουτ, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα, πήραμε κάποια πολύ σημαντικά ριμπάουντ, στην άμυνα τρώγαμε σίδερα, δεν περνούσε τίποτα και πραγματικά στο τέλος μας άξιζε η νίκη. 
Το ότι παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο μας έκανε να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι.

Οσοι μπήκαμε μέσα, μπορεί να κάναμε κάποια λάθη, αλλά τα δώσαμε όλα. Πρώτος μας στόχος ήταν η άμυνα. Ξέραμε ότι η Σλοβενία έχει πολύ καλούς χειριστές και έπρεπε να τους σταματήσουμε. Κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά, επειδή πρώτα από όλα ήμασταν συγκεντρωμένοι.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Μας βοήθησε πάρα πολύ και ελπίζω στον επόμενο αγώνα να είναι ακόμη περισσότερος. Γιατί από τον κόσμο παίρνουμε ενέργεια, βγάζουμε πολύ καλές φάσεις και στην επίθεση και στην άμυνα.
Πάμε σε νοκ άουτ παιχνίδια και σίγουρα πάμε για να κερδίσουμε. Θα παλέψουμε για το καλύτερο και δεν θα αφήσουμε καμία μπάλα να πέσει». 

Από την πλευρά το ο Στέλιος Πουλιανίτης ανέφερε: «Σε ένα πανευρωπαϊκό τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, δεν έχεις χρόνο να πανηγυρίσεις τη νίκη. Νικήσαμε την Σερβία δυο μέρες πριν, μετά χάσαμε από την Ισπανία και μας δόθηκε μια ευκαιρία στο παιχνίδι με την Σλοβενία να περάσουμε. Ηταν στο χέρι μας και τα καταφέραμε. Το θέλαμε πάρα πολύ και το δείξαμε στο παιχνίδι.
Ολες οι ομάδες είναι καλές στο Ευρωπαϊκό. Η Σλοβενία είναι καλή ομάδα αλλά δεν είχαμε περιθώριο να σκεφτούμε κάτι άλλο πέρα από τη νίκη στο μυαλό.

Αυτό που άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ότι το θέλαμε ακόμη πιο πολύ. Παίξαμε καλή άμυνα, κλείσαμε τους παίκτες που μπορούσαν να μας κάνουν τη ζημιά και από κει και πέρα μέτρησε πάρα πολύ η καρδιά. Σε αυτά τα παιχνίδια η καρδιά μετράει πάρα πολύ. 
Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι επίσης παιχνίδια καρδιάς. Είναι τακτική όσο μπορείς, αλλά μέσα στο παιχνίδι μετράει η καρδιά».