Χριστοφορίδης: «Να καθιερωθεί ο Ιωνικός στις εθνικές κατηγορίες»

Ο Ιωνικός Ιωνίας κέρδισε με 77-63 τον Πιερικό Αρχέλαο, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 5ουομίλου της Γ’ Εθνικής και ο προπονητής των Θεσσαλονικιών, Θοδωρής Χριστοφορίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webradio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε:

Για το αν είναι μέχρι στιγμής στους στόχους τους: «Δεν ξεκίνησε πολύ καλά η χρονιά γιατί χάσαμε μέσα στο Κιλκίς, αλλά στην έδρα μας εμφανιζόμαστε λίγο πιο ισχυροί και όντως έχουμε πάει πολύ καλά εκεί. Όντως είμαστε λίγο χαμηλά, αλλά δεν είμαστε εκτός στόχων. Στη βαθμολογία είμαστε τέσσερις ομάδες με διαφορά ενός βαθμού για την 4άδα. Είχαμε κάποια θέματα χημείας, δουλέψαμε πολύ σ’ αυτό, θεωρούμε ότι τώρα είμαστε σε καλό σημείο κι ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα βελτιωνόμαστε κι άλλο και θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το επερχόμενο (29/01) εκτός έδρας παιχνίδι με τη ΜΕΝΤ: «Για ‘μας είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι για πολλούς λόγους και βαθμολογικούς ξεκάθαρα. Είναι μια απ’ τις καλύτερες και πιο ποιοτικές ομάδες του ομίλου. Θέλουμε ένα καλό «διπλό», μιας και δεν τα ‘χουμε πάει καλά εκτός έδρας. Και για ψυχολογικούς και για βαθμολογικούς λόγους είναι πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι».

Για τη «μάχη» των play-off: «Σίγουρα η μία ομάδα είναι η Αρετσού που φαίνεται να ‘χει κλείσει ήδη τη θέση της. Μετά παλεύουν τέσσερις ομάδες, οι τρεις απ’ τη Θεσσαλονίκη και η μία απ’ το Κιλκίς και ακολουθεί η Καστοριά, η οποία τον τελευταίο καιρό είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Το θέμα είναι ότι όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ επικίνδυνες, δεν έχει κανένα παιχνίδι να ηρεμήσεις και να πεις ότι είναι εύκολο. Ειδικά στις έδρες τους οι ομάδες είναι πάρα πολύ ισχυρές, δε μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Κι εμείς τα εκτός έδρας τα ‘χουμε χάσει σχεδόν όλα».

Για το πλάνο του Ιωνικού Ιωνίας: «Η περσινή χρονιά πήγε ανέλπιστα καλά. Μπορεί στο τέλος να μην ανεβήκαμε, αλλά δεν ήταν και ο αρχικός μας στόχος. Φέτος, ούσα η ομάδα βασισμένη στην περσινή πορεία, έγινε και μια προσπάθεια να ενισχύσουν κάποιοι άνθρωποι οικονομικά με στόχο ν’ ανέβουμε στη Β’ Εθνική. Το γενικότερο πλάνο του Ιωνικού, πάντως, δεν είναι η Β’ Εθνική. Θέλει απλά να καθιερωθεί ξανά στις εθνικές κατηγορίες. Είναι μια ομάδα που εκπροσωπεί μια περιοχή στη Θεσσαλονίκη και είναι μέρος της κοινωνίας των Διαβατών και αυτό που θέλει είναι να έχει τον κόσμο γύρω της και, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όσο μπορεί να βγάλει και παιδιά απ’ τις ακαδημίες. Αυτήν τη στιγμή το μισό ρόστερ είναι απ’ τις ακαδημίες του συλλόγου και θέλει όσο μπορεί να κοιτάξει τις ακαδημίες και ταυτόχρονα να βρίσκεται σ’ ένα ψηλό επίπεδο στις εθνικές κατηγορίες».