Χωρίς Κλέιζα και Γιαβτόκας η Λιθουανία στο Μουντομπάσκετ

javtokas-kleizaΟι Λίνας Κλέιζα και Ρομπέρτας Γιαβτόκας δεν θα βρεθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, αφού ζήτησαν απ’ τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιόνας Καζλάουκσας να μην τους συμπεριλάβει στην αποστολή, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.

Ο Καζλάουσκας έκανε δεκτό το αίτημα των δύο και προχώρησε στην κλήση των υπολούπων παικτών με τους οποίους ευελπιστεί ότι η Λιθουανία θα μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή εμφάνιση. Στόχος του είναι να “παντρέψει” την εμπειρία με το ταλέντο κι έτσι οι 17 παίκτες που ‘χει καλέσει, αποτελούν ένα κράμα αυτής της φιλοσοφίας.

Μάντας Καλνιέτις, Μαρτίνας Πότσιους, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Γιόνας Ματσιούλις, Σίμας Γιασάιτις, Πούλιους Γιανκούνας, οι αδερφοί Λαβρίνοβιτς, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Ντονάτας Μοτεγιούνας, Αντάνας Καβαλιάουσκας, Αντας Γιουσκεβίτσιους, Σαρούνας Βασιλιάουσκας, Ζιγκιμάντας Γιαναβίτσιους, Ντέιβιντας Γκάιλιους και Αρτούρας Γκουνταΐτις, είναι οι 17 στους οποίους έστειλε μήνυμα παρουσίας στην προετοιμασία ο Καζλάουσκας.