Ψαρόπουλος: «Πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα»

esperos aopa_logoΟ Ανδρέας Ψαρόπουλος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του Εσπέρου ΑΟΠΑ επί του Φιλαθλητικού, ένα ματς που αποτέλεσε μία πρωτόγνωρη εμπειρία γι’ αυτόν, παρά τα πολλά χρόνια που έχει στο… κουρμπέτι.

«Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ομως το σημαντικό ήταν ότι νικήσαμε και όχι ποιος σκόραρε περισσότερο ή ποιος ευστόχησε από τα 6,75 μ.» δήλωσε ο φόργουορντ του Εσπερου ΑΟΠΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του πατρινού συλλόγου όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τρία τρίποντα που σημείωσε στο φινάλε της παράτασης του παιχνιδιού με τον Φιλαθλητικό, τα οποία ήταν καθοριστικά στη νίκη της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Στο ξεκίνημα της παράτασης ήσασταν πίσω στο σκορ 74-70 και εκπνέει ο χρόνος επίθεσης. Είσαι στα 7μ. με τη μπάλα στα χέρια το σκέφτεσαι ή σουτάρεις και ότι γίνει;

«Πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου. Δεν παίρνω τη μπάλα για να την πετάξω προς το καλάθι, πίστεψα ότι θα ευστοχήσω και επειδή έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου δεν δίστασα να σουτάρω. Ξέρω ότι αυτό το κάνω καλά και το έκανα».

-Στα τόσα χρόνια που παίζεις μπάσκετ τρία τρίποντα στην λήξη των 24΄΄ στην παράταση σε τόσο κρίσιμο σημείο είχες σκοράρει στο παρελθόν; 

«Οχι. Παίζω μπάσκετ από τα 18 μου χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και από τα 8 μου ξεκίνησα στα τμήματα υποδομής και με αξίωσε ο Θεός το χόμπι μου να το κάνω επάγγελμα. Ομως με τις συγκεκριμένες συνθήκες που περιέγραψες όχι δεν είχα σκοράρει μαζεμένα τόσα τρίποντα».

-Τι σημαίνει η νίκη επί του Φιλαθλητικού;

«Είναι μια ακόμη νίκη. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Παίζουμε κάθε αγωνιστική για τη νίκη και δεν οριοθετούμε συγκεκριμένους στόχους. Δεν λέμε ότι πάμε για άνοδο ή για παραμονή. Θέλουμε απλώς να διεκδικούμε κάθε φορά τη νίκη. Τα καταφέραμε με τον Φιλαθλητικό, το ευχαριστηθήκαμε και προχωράμε».

-Ο στόχος στο επόμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη;

«Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα προσπαθήσουμε και στην Κρήτη να κάνουμε τη δουλειά μας. Στόχος μας και σε αυτό το παιχνίδι θα είναι η νίκη».