Όταν η Α2 και η Β’ Εθνική… συνδέονται με το ΝΒΑ

Η στατιστική καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι του μπάσκετ και ειδικά την τελευταία δεκαετία (και βάλε) αποτελεί απαραίτητο εφόδιο τόσο για τους προπονητές, τους παίκτες και τις ομάδες, όσο και για τους απλούς φιλάθλους. Το NewStats.eu δεν μένει πάντως μόνο στα advanced stats. Προσφέρει στους επισκέπτες του και κάτι διαφορετικό.

Πέρα από στατιστικά παικτών, στο συγκεκριμένο σάιτ υπάρχει και ένα ενδιαφέρων “παιχνίδι”, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσεις τη “σύνδεση” που μπορεί να έχουν δύο αθλητές, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους! Πώς; Μέσω άλλων (συμ)παικτών που έπαιξαν κάποτε στην ίδια ομάδα. Μπερδευτήκατε;

Ας το δούμε στην πράξη:

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Νικ Καλάθης με τον LeBron James (screenshot 1); Ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε με τον Σάσα Πάβλοβιτς στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2015-16 και ο Σέρβος με τη σειρά του, αγωνίστηκε με τον LeBron στους Cavaliers το 2008-09.

Παρομοίως, η σύνδεση του Βασίλη Σπανούλη με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Σε αυτή την περίπτωση, συνδέονται μέσω του Σέντρικ Σίμονς, με τον οποίον ο Σπανούλης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό το 2013-14 και ο Τζέιμς στους Cavs το 2007-08.

Στο δεύτερο screenshot φαίνεται η σύνδεση του ΛεΜπρόν Τζέιμς με τον Γιώργο Μπάκα, παίχτη της A2, όπου, για να βρεθεί η σύνδεσή τους μεσολάβησαν τρεις παίκτες, ο Διονύσης Σκουλίδας, ο Γιάννης Μιχαλούτσος και ο Κώστας Αντετοκούνμπο!

Στην τρίτη φωτογραφία μπορείτε να δείτε ποιοι (δύο) παίκτες “συνδέουν” τον 1ο σκόρερ της Α2, τον Βαγγέλη Καράμπουλα, με τον πρώτο σκόρερ του ΝΒΑ, τον Τζέιμς Χάρντεν (ο Άρον Μπέινς και ο Κάιλ Γουίβερ συγκεκριμένα). Τόσοι (2) είναι και οι παίκτες που συνδέουν τον πρώτο σκόρερ της Β’ Εθνικής (Νίκος Πέττας) με τον σούπερ σταρ των Χιούστον Ρόκετς.

Με λίγο ψάξιμο, θα διαπιστώσετε ότι ο κόσμος του μπάσκετ είναι πολύ μικρότερος απ’ ότι νομίζουμε…