«Να σταματήσουμε να χαιρόμαστε»

Η Πεύκη ανέβηκε δύο κατηγορίες μέσα σε ισάριθμα χρόνια και από τη Β’ ΕΣΚΑ, θα βρεθεί την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου. Ο Κώστας Κοντομηνάς, προπονητής της ομάδας των βορείων πραστίων, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το πως έφτασε μέχρι τη Γ’ Εθνική…

Who is who

Το 1993 μπαίνει στον στίβο της προπονητικής παίρνοντας πόστο στις ακαδημίες του Λαυρίου έπειτα από προτροπή του κόουτς Γιάννη Γκαρώνη. Το 1999 περνάει με επιτυχία τις Σχολές προπονητικής λαμβάνοντας το δίπλωμα Γ’ κατηγορίας, ενώ παράλληλα κοουτσάρει την αντρική ομάδα του Λαυρίου. Το 2001 μετακομίζει στο Χαλάνδρι για λογαριασμό του ΦΟΤ Χαλανδρίου, ενώ το 2003 τον βρίσκει στο Μαρκόπουλο όπου και έμεινε μέχρι το 2005. Επόμενος σταθμός είναι η Πεύκη όπου μένει μέχρι το 2007 όταν και επέστρεψε για μία σεζόν στο Μαρκόπουλο. Το 2009 βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη, όμως την επόμενη σεζόν θα βρεθεί και πάλι στη Πεύκη με την οποία συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο της Πεύκης στη Γ’ εθνική κι αν το περίμενε στην αρχή της σεζόν:

«Είναι φοβερό συναίσθημα να πανηγυρίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν άνοδο και να βρισκόμαστε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στις Εθνικές κατηγορίες. Φεύγοντας από την κατηγορία αρκετές καλές ομάδες είπαμε ότι ο στόχος των πλέι οφ μπορεί να είναι εφικτός. Καταφέραμε να κάνουμε ένα τρομερό δεύτερο γύρο, καθώς από την 6η θέση που βρισκόμασταν όταν ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος βρεθήκαμε στην 2η θέση την προτελευταία αγωνιστική. Αυτό μας έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στα πλέι οφ, καθώς το γεγονός ότι είχαμε το αβαντάζ έδρας έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Παράλληλα ευτυχήσαμε να έχουμε τον Ζωγράφο και τον Προμηθέα στο 2-0.

Ήταν σημαντικό να ξέρουμε ότι όλα ξεκινάνε από εμάς. Θεωρώ ότι ήταν το τέλειο σενάριο για εμάς να έχουμε πλεονέκτημα έδρας και 2 ομάδες στο 2-0. Κόντρα στον Ζωγράφο θέλαμε μία νίκη που την κάναμε και μετά ήρθε η συνέχεια με την Πετρούπολη. Ήμασταν από τις λίγες ομάδες που οι μικροί μας έπαιζαν κι είχαν ρόλο και χρόνο. Δεν τους είχαμε για να συμπληρώνουν την ομάδα κι αυτό μας βοήθησε για να αντέξουμε μέχρι το τέλος».

Για τη σειρά με τον Άρη Πετρούπολης και το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ:

«Με τον Άρη ήταν δύσκολη η σειρά σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά, καθώς γενικά το πρωτάθλημα φέτος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί υπέρβαση στους τελικούς των πλέι οφ. Γενικά αν εξαιρέσουμε τον Πανελλήνιο και την Κηφισιά που δεν ήταν επιπέδου Α ΕΣΚΑ όλες οι άλλες ομάδες ήταν ανταγωνιστικές. Σε πολλά παιχνίδια παίχτηκε όμορφο μπάσκετ μεταξύ ομάδων που βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική υπήρχε σασπένς για την είσοδο στα πλέι οφ και τον υποβιβασμό. Έγινε καλό πρωτάθλημα και είδαμε πολλά παιδιά να αγωνίζονται στην Α’ ΕΣΚΑ έχοντας εμπειρίες από ψηλότερες κατηγορίες».

Για τους στόχους που θέτει για τη νέα αγωνιστική περίοδο:

«Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να χαιρόμαστε και να δούμε το μέλλον. Έχουμε κάνει μία συνάντηση με τον πρόεδρο και έχουμε καταλάβει ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Ευελπιστούμε να μείνουμε στη κατηγορία γιατί θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία, μίας ομάδας που προέρχεται από έναν μικρό Δήμο όπως η Πεύκη».