Γιαννάκης: «Αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας»

giannakis-dimitrisΓια το πρόσφατο παιχνίδι και τη νίκη επί του Αιόλου, ο τεχνικός του ΑΟΚ Χαλάνδρι, Δημήτρης Γιαννάκης, είπε ενώπιον της κάμερας του διαδικτυακού καναλιού της ΕΣΚΑ:

«Ο Αίολος είναι πολύ καλή ομάδα, για να μπορείς να πεις ότι θα χαλαρώσεις σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού. Εμείς φορτωθήκαμε με φάουλ, μερικά ίσως να μην ήταν, κάποιες φορές γίνονται και λάθη όχι εσκεμμένα πάντως, υπήρξε μια διαφορά, καθώς οι αντίπαλοι έβαλαν πολλούς πόντους με βολές, παρά με εντός παιδιάς καλάθια, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Το μεγαλύτερο λάθος για μένα ήταν πως έγινε ένα φάουλ, αντιαθλητικό, στον ψηλό μας και δεν δόθηκε κάτι.

Επίσης, όταν ο αντίπαλος επιτιθέμενος κάνει τρία βήματα, δεν δίνεται κάτι και κερδίζει και το φάουλ, κατόπιν δέχομαι κι εγώ -σωστά- τεχνική ποινή, αυτό αλλάζει ένα ολόκληρο παιχνίδι. Είναι επικίνδυνο αυτό να συμβεί. Κάπου λίγο αγχωθήκαμε, αλλά είμαστε ομάδα που παλεύει, ό,τι και να γίνει, προσπαθούμε, διαχειριζόμαστε την κατάσταση κι ας μην κερδίζουμε πάντα».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ακόμη είμαστε και σε φάση ανασυγκρότησης, γιατί έλειπαν κάποιοι παίκτες. Σιγά σιγά αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας και πατάμε καλύτερα. Θα παίζουμε όλο και πιο καλά, είμαστε ομάδα που υπολογίζουν οι αντίπαλοι, ανταγωνιστικοί, προσπαθώντας να βελτιωθούμε, καθημερινά. Κατά διαστήματα μπορεί να χάνεται ο ρυθμός σε ένα ματς, αλλά όποιος έρχεται να μας δει, βλέπει ωραίο μπάσκετ, ακόμη και χωρίς την μπάλα κι όχι μόνο με το πικ εν ρολ που είναι της μόδας και το οποίο φυσικά το παρακολουθούμε όλοι από παίκτες επιπέδου, όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης.

Πολλές φορές παρασύρονται οι ομάδες σε αυτές τις κατηγορίες και αρκούνται σε αυτό το στυλ, παίζοντας στατικό μπάσκετ. Αν έχεις καλούς παίκτες, αυτό ευνοεί, αν δεν έχεις όμως, αυτό γίνεται κακό, πολλές φορές, μέσα σε έναν αγώνα, για το θέαμα το ίδιο. Κοιτάμε να βγάζουμε φάσεις και μέσα από το 5 εναντίον 5. Θα διεκδικήσουμε όλα τα ματς, στο προηγούμενο ματς με τον Διαγόρα ήμασταν εμείς
άστοχοι».

Ολοκληρώνοντας, είπε: «Η συνέχεια θα δείξει για όλους. ο Αίολος ωστόσο, θα είναι από τις ομάδες που θα βρεθούν ψηλά, παίζει ωραίο μπάσκετ».