Μανουσέλης: «Αυτή είναι η απάντηση»

manouselisΤο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης “Μάκης Δενδρινός” είναι προ των πυλών, καθώς σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η αυλαία. Ένας εκ των βασικών ομιλητών είναι ο Μάνος Μανουσέλης, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και αναφέρθηκε στην σημασία της βελτίωσης των παικτών, ενώ εξήγησε το θέμα με το οποίο θα καταπιαστεί κι αφορά την “βελτίωση ατομικών χαρακτηριστικών”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης “Μάκης Δενδρινός”:

“Η δουλειά μας είναι να ασχολούμαστε με τη βελτίωση των παικτών κι αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι του προπονητή. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά και νέους παίκτες. Θεωρώ ότι αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα “πως θα δημιουργηθούν νέοι παίκτες;”. Τα τελευταία χρόνια όλοι παραδέχονται ότι έχουμε ένα θέμα στην παραγωγή παικτών και άλλος τρόπος πέραν από αυτόν δεν υπάρχει. Στο Σεμινάριο θα προσπαθήσω να μοιραστώ κάποιες ιδέες και προβληματισμούς πάνω σε αυτό το σημαντικό κομμάτι”.

Για το θέμα της βελτίωσης ατομικών χαρακτηριστικών που θα αναλύσει:

“Αυτό που θα προτείνω σαν ιδέα είναι να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Να δούμε που γίνεται η αρχή και πως ξεκινάμε να στήνουμε ένα πρόγραμμα βελτίωσης παικτών. Βασικό συστατικό στοιχείο είναι το footwork και μετά μπαίνει το ball handling. Στη συνέχεια έρχεται το τελείωμα το φάσεων και μετά το σουτ έπειτα από ντρίμπλα, έπειτα από πάσα και τέλος του ένας εναντίον ενός”.

Για τον Μάκη Δενδρινό, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το Σεμινάριο:

“Πολύ σπουδαίο που θα βρίσκομαι σε αυτό το Σεμινάριο που είναι στη μνήμη του Μάκη. Ο Δένδρινος ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος και μεγάλος προπονητής. Σε όλους εμάς τους νεότερους είχε προσφέρει μεγάλη βοήθεια όποτε του ζητήσαμε την συμβολή του. Πολλές φορές επηρέασε θετικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Μας λείπει η παρουσία του και νομίζω ότι Σεμινάριο είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμηθεί το όνομα του”.