“Δεν ήταν αυτό που θέλαμε”

Η χθεσινή (19/9) νίκη του Αρκαδικού επί της Ολυμπιάδας τον φέρνει αντιμέτωπο, για πρώτη φορά  έπειτα από 25 χρόνια, με ομάδα της Α1 (το 1985 με αντίπαλο τον Πανιώνιο) . Η ομάδα της Τρίπολης της ερχόμενη Τετάρτη (22/9) θα αντιμετωπίσει τον Ηλυσιακό στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του Κυπέλλου.

«Σίγουρα θα μπορούμε να κρατήσουμε την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και το λέω αυτό γιατί η ομάδα είναι καινούργια, φτιάχτηκε. Αυτό που με χαροποιεί στο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα είναι ότι από ημίχρονο σε ημίχρονο παρουσιάσαμε τρομερή βελτίωση ή αν προτιμάτε από παιχνίδι σε παιχνίδι, γιατί η απόδοση μας σε αυτό το παιχνίδι με τα φιλικά στην Αθήνα δεν είχε καμία σχέση. Σίγουρα παίξαμε πολύ καλύτερα», σχολίασε αρχικά για το παιχνίδι με τους «πορτοκαλί», ο Γιάννης Σμυρνιώτης και συνέχισε:

«Από κει και πέρα όμως χρειαζόμαστε πολύ δουλειά, πρέπει τα παιδιά να βρουν τους ρόλους τους και τις φάσεις μέσα στο γήπεδο. Είναι δύσκολο σε μία ομάδα να μην έχει ομοιογένεια, αλλά κρατώντας μερικά πράγματα από το παιχνίδι, δείξαμε κάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε κάποια πράγματα, πρέπει να τα κρατήσουμε, να τα κάνουμε δικά μας και διορθώνοντας μερικά ακόμα να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Τα παιδιά είχαν άγχος στην αρχή του παιχνιδιού, ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι στην έδρα μας, επηρεάστηκαν από τον κόσμο κάποια στιγμή, αλλά αυτό μας βοήθησε στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω πώς η νίκη ήρθε εύκολα και δίκαια».

Αναφερόμενος στο επερχόμενο ματς με τον Ηλυσιακό,  ο τεχνικός του Αρκαδικού δήλωσε:  «Εκείνο που βάζω στόχο κάθε φορά είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό θέλω, πιστεύω και απαιτώ από την ομάδα να κάνει.  Θέλω να γινόμαστε καλύτεροι,  έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 16 Οκτωβρίου που ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα όμως, παίζοντας με μία τέτοια ομάδα όπως είναι ο Ηλυσιακός, που διαθέτει ξένους παίκτες, παίκτες κλάσης.  Σίγουρα ο Ηλυσιακός είναι πιο μπασκετική ομάδα.  Μόνο εμπειρίες μπορούμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι, αλλά σίγουρα θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να το παλέψουμε.  Ο δικός μου στόχος είναι αυτός που είπα, να γινόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι καλύτεροι.

Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε παιχνίδια. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι αυτό με τον Ηλυσιακό. Πέρα από την προσπάθεια μας και τα μπασκετικά στοιχεία του παιχνιδιού, περιμένουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να το χαρούμε όλοι.  Είναι κάτι μεγάλο στην ιστορία του συλλόγου και πρέπει να το δούμε σαν μία γιορτή».

Παρελθόν ο Μίσκοβιτς

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αντικατάσταση του Ιβάν Μίσκοβιτς:  «Είμαστε στη διερεύνηση κάποιων παικτών, οι οποίοι μας ενδιαφέρουν μετά την αποχώρηση του Μίσκοβιτς.  Είναι ένας καλός παίκτης,  όμως αυτή τη στιγμή δεν ήταν αυτό που θέλαμε.  Σύμφωνα με όσα είδα στη διάρκεια της προετοιμασίας και σε μία νέα ομάδα που δημιουργούμε φέτος,  θεώρησα πώς έπρεπε να βάλω την ομάδα σε μία τέτοια κατάσταση και να πάρουμε ένα διαφορετικού τύπου παίκτη για την ομάδα.

Πιστεύω ότι η κίνηση μας θα είναι για καλό και νομίζω πώς θα πάνε όλα καλά στην πορεία.  Δε θα πω αλλά στοιχεία τώρα, αλλά θα πρέπει να σκεφτώ καλά τι ακριβώς παίκτη χρειαζόμαστε εκτιμώντας τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα.  Με τη συμβολή της διοίκησης στο θέμα αυτό,  θα κάνουμε τις κινήσεις εκείνες για να προλάβουμε το χρόνο και να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».