ΕΣΑΚΕ: Η κατάκτηση αυτή επιβεβαιώνει την αδιάλειπτη πορεία του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρώπη

Το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague παραμένει σ’ ελληνικά χέρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, καθώς είναι μόλις η τρίτη ομάδα της Ευρώπης που το κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά (μετά τις Γιουγκοπλάστικα και Μακάμπι Τελ Αβίβ) κι αυτό λέει πολλά. Κάτι που επισημαίνει κι ο ΕΣΑΚΕ μέσω της συγχαρητήριας επιστολής που έστειλε στους Πειραιώτες για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ σε αυτή κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην επιτυχία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς, με την κατάκτηση για τρίτη φορά του τίτλου του MVP του Final four.

“Ο Πρόεδρος Γιώργος Χαλβατζάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. συγχαίρουν θερμά τον Ολυμπιακό για το αξιέπαινο επίτευγμα της δεύτερης συνεχόμενης κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια που επαναλαμβάνει τον θρίαμβο της κατάκτησης του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού τροπαίου, στηριζόμενος σε ένα πυρήνα Ελλήνων παικτών που αποτελεί το παρόν και το μέλλον της Εθνικής ομάδας, επιβεβαιώνει τη σταθερή και αδιάλειπτη παρουσία του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφαία βαθμίδα της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή προσφορά τους στον Ολυμπιακό και κατ’ επέκταση στο ελληνικό μπάσκετ, όπως επίσης και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατακτά τον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό τίτλο.

Η διοίκηση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού και τους συγχαίρει για το μεγάλο άθλο της διατήρησης του τροπαίου της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα. Ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της ιστορίας εξασφάλισε ο Βασίλης Σπανούλης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς, με τρία βραβεία MVP σε φάιναλ φορ.”