Ψηλά τον πήχη για τη νέα περίοδο φαίνεται να βάζει ο Φάρος Κερατσινίου με την προσθήκη στο ρόστερ του έμπειρου Μιχάλη Καρασταμάτη. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ με τις εικόνες που έχει τόσο απ’ την Α2 (με τη φανέλα του Ικαρου/Εσπέρου), όσο και από τις συμμετοχές στου στη Β’ εθνική, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον Φάρο, ενώ σ’ αυτό ενδέχεται να παίξει ρόλο κι η συνύπαρξη με δύο παλιούς γνώριμους που θα βρει ο Καρασταμάτης στο νέο σταθμό της καριέρας του, τους Κερασοβίτη και Κατούφα!

Η ανακοίνωση της συνεργασίας του Φάρου με τον έμπειρο παίκτη αναφέρει:
«Σε ακόμα μία προσθήκη, ικανή να κάνει τη διαφορά τόσο στην ομάδα όσο και στην κατηγορία, προχώρησε ο Φάρος Κερατσινίου, εντάσσοντας στο έμψυχο δυναμικό του, τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ Μιχάλη Καρασταμάτη.

Ο 29χρονος παίκτης έχει αγωνιστεί στον Ο.Α Χανίων για να ακολουθήσει ο Κύδωνας Χανίων, μέχρι να κάνει το άλμα «ανόδου», κυριολεκτικά και μεταφορικά (σεζόν ’09-‘10), στην Α2 και τον Ίκαρο/ Εσπερο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Συνοδοιπόροι σ’ αυτή την αξιοζήλευτη πορεία της ομάδας της Καλλιθέας, ήταν και δύο μελλοντικοί συμπαίκτες του στον Φάρο, ο νεοφερμένος Γιώργος Κερασοβίτης και ο «παλιός» Σωτήρης Κατούφας σε ρόλο οικοδεσπότη.

Το 2010-2011 μεταπηδά στη Β’ Εθνική και στην ομάδα ΠΕΡΑΜΑ/ ΕΡΜΗΣ υπό τις οδηγίες του Ντίνου Καλαμπάκου. Οι δύο επόμενες σεζόν (’11-’12, ’12-’13) τον βρίσκουν στην Νήαρ Ηστ και πάλι στη Β’ Εθνική με τον Καρασταμάτη να αποδεικνύεται πολύτιμος όσον αφορά στην παραμονή της ομάδας του Τόλη Καρνέση στην κατηγορία. Ο ίδιος ολοκλήρωσε την χρονιά με 8,5 πόντους κατά μέσο όρο και με 1,8 τρίποντα ανά αγώνα. Ο φόργουορντ του Φάρου διακρίνεται, εκτός της δεδομένης εμπειρίας του, για την αξιοπιστία του στο περιφερειακό σουτ αλλά και για την αμυντική του συνέπεια. Ο Φάρος Κερατσινίου εύχεται καλή αρχή στον Μιχάλη Καρασταμάτη με υγεία και κάθε επιτυχία!».